-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 17

Šiaulių meras J.Sartauskas: skandalą sukėlęs investuotojas nepanašus į kenkėją

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį po pietų pareiškė, kad gavo specialiųjų tarnybų pažymą, kuria vadovaujantis derėtų nutraukti sutartį tarp Šiaulių savivaldybės ir bendrovės „Rail Skyway Systems Ltd.“, kuri kuriasi šalia Zokniuose esančios NATO lėktuvų bazės. Šiaulių meras Justinas Sartauskas teigia, kad bendrovės vadovas Anatolijus Junickis jam nepasirodė kenkėjas. Mero teigimu, jei Vyriausybė raštu rekomenduos nutraukti sutartį, tai bus padaryta artimiausiame tarybos posėdyje. Miestui pervestas milijonas litų avanso bus grąžintas.
Justinas Sartauskas, Šiaulių meras
Justinas Sartauskas, Šiaulių meras / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Valstybės vadovai susirūpino

„Šiandien gavau pažymą iš teisėsaugos institucijų, kuria vadovaujantis, manau, bus nutraukta sutartis“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė Algirdas Butkevičius.

Jis teigė, kad negali komentuoti, kas pateikta pažymoje, ir to, ar investicijos kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Šiandien gavau pažymą iš teisėsaugos institucijų, kuria vadovaujantis, manau, bus nutraukta sutartis, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė Algirdas Butkevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui skubiai pateikė Investicijų įstatymo pataisas, kuriomis siekiama užkirsti kelią nacionaliniam saugumui kylančioms grėsmėms, susijusioms su investicijomis į strateginę reikšmę turinčius ūkio sektorius.

Prezidentės pataisomis siūloma, kad investicijos į strateginius ūkio sektorius ir greta strateginių objektų esančią teritoriją būtų leidžiamos tik išsamiai įvertinus, ar potencialaus investuotojo veikla nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui.

Taip pat siūloma į strateginių nacionaliniam saugumui įmonių sąrašą įtraukti šiuo metu karinio aerodromo teritorijoje veikiantį Šiaulių oro uostą bei suteikti strateginės reikšmės objekto statusą visiems Lietuvos Respublikos teritorijoje esantiems aerodromams.

Šiaulių meras: elgėmės teisingai

J.Sartauskas teigia, kad apie pažymą, liudijančią „Rail Skyway Systems Ltd.“ neskaidrią veiklą išgirdęs tik iš spaudos. Niekas jo dar oficialiai apie tai neinformavo ir su ja nesupažindino. Dėl to dar nėra jokių oficialių miesto valdžios sprendimų.

Meras tvirtina, kad miestas, pasirašydamas investicijų sutartį su „Rail Skyway Systems Ltd.“, elgėsi teisingai: „Mes siekiame ekonominės naudos miestui. Sutartį pasirašėme su Lietuvoje registruota bendrove. Apie savo žingsnius informavome visuomenę ir žiniasklaidą.“

Miesto galva priminė, kad premjeras ketvirtadienį viešės Šiauliuose ir tikisi su juo pabendrauti apie tai gyvai: „Be abejonės, mes turėsime paklusti politiniam sprendimui. Jei bus oficialiai nurodyta, kad bendrovė kelia pavojų Lietuvai, teks nutraukti sutartį.“

Anatolijus Junickis nepasirodė panašus į valstybės kenkėją.

J.Sartauskui bendrovės „Rail Skyway Systems Ltd.“ vadovas Anatolijus Junickis nepasirodė panašus į valstybės kenkėją.

„Jei jis toks pavojingas, tuomet kodėl laisvai keliauja po Lietuvą ir kitas šalis? Jei bendrovė kenkėjiška, kodėl leista ją oficialiai įregistruoti Lietuvoje?“, – klausė miesto vadovas.

Mero nuomone, laboratorija Šiauliuose buvo logiškas žingsnis. Kiekvienas naujas produktas turi būti kažkur išbandomas ir testuojamas: „Mūsų kieto kuro katilų gamintojai taip pat turi savo laboratoriją, kurioje išbando gaminius, prieš juos parduodami.“

Ar bus pasirašyta beveik 30 hektarų sklypo nuoma 99 metams priklausys ne nuo miesto valdžios sprendimo. Tuo turėtų rūpintis Nacionalinė žemės tarnyba. Jei sutartis bus nutraukta, miestas turės bendrovei grąžinti bendrovei jau sumokėtą milijoną litų avanso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius