Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 17

Šiaulių meras vėl atleido plaukimo mokyklos „Delfinas“ vadovą

Rugpjūčio pabaigoje teismo į darbą sugrąžintą Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktorių Valerijų Belovą miesto meras Artūras Visockas atleido dar kartą. Jis tikina taip padaręs, atsižvelgdamas į etikos sargų nuomonę, jog mokyklos vadovas supainiojo viešuosius ir privačius interesus. V.Belovas iš pareigų atšauktas trečiadienį.
Artūras Visockas
Artūras Visockas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Atšaukiu iš pareigų Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktorių Valerijų Belovą. Niekada netoleruosiu asmenų, kurie, eidami savivaldybės įstaigos vadovo pareigas, diskredituoja ne tik konkrečią savivaldybės įstaigą, bet ir visą savivaldą, suponuojančią pirmiausia skaidrumą, atsakomybę ir tarnystę miesto bendruomenei“, – šią savaitę išplatintame pranešime teigė meras.

Šiaulių apylinkės teismas rugpjūčio 23 dieną paskelbė, kad V.Belovas iš pareigų atleistas neteisėtai, todėl turi būti grąžintas į darbą. Mokykla ir savivaldybė direktoriui įpareigota sumokėti daugiau nei 10,6 tūkst. eurų. Teismo nuomone, V.Belovui nesuteikta galimybė pasiaiškinti. Šiaulių mero nuomone, tai – formali priežastis ir nors V.Belovas grąžintas į darbą, pasitikėjimas juo neatstatytas.

„Kažin, ar teismo sprendimas grąžinti V.Belovą į darbą tik dėl procedūrinių trūkumų kartu grąžino tarybos ir mero pasitikėjimą juo? Greičiau atvirkščiai: po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo apie jau antrą kartą supainiotus viešuosius ir privačius interesus, kai plaukimo mokyklos vardu sutartys buvo sudaromos su kitu juridiniu asmeniu, kur dirbo jis pats ir jo sūnus, dar kartą patvirtino nepasitikėjimą šiuo asmeniu“, – teigiama mero pranešime.

Etikos sargai rugpjūčio 30 dieną nusprendė, kad V.Belovas, pasirašydamas sutartis su Vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų užimtumo centru, kuriame dirba jo sūnus ir epizodiškai – jis pats, supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

Komisijos teigimu, V.Belovas savo interesų deklaracijoje taip pat nenurodė savo ryšių su centru, taip pažeisdamas įstatymą.

Pirmą kartą V.Belovas atleistas kovą. Tuomet įtarta, kad jis teikė privilegijas Vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų užimtumo centrui, leidžiat naudotis baseinu nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius