-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 10

Šiaulių miesto taryboje pakvipo rinkimais – politiniai frontai negali vienas kito matyti

Šiaulių miesto Tarybos narys socialdemokratas Denis Michalenko pasibaisėjo opozicijos veiksmais. Ketvirtadienį jie demonstratyviai išėjo iš Tarybos posėdžio. Opozicijos atstovai teigia, kad valdantieji patys blaškėsi. Neatmetama galimybė, kad abu politiniai frontai pradeda žaisti rinkiminius žaidimus.
Šiaulių miesto taryba
Šiaulių miesto taryba / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Šiandien neįvyko Tarybos posėdis, kuriame turėjo būti sprendžiami du klausimai. Vienu iš jų  būtų nuspręsta pakeisti langus mokyklose, o kitu – būtų paskirtas naujas Tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas“, – sakė socialdemokratas D.Michalenko.

D.Michalenko išvardijo tuziną mokyklų, kurios dar gyvena su mediniais langais.

Jis akcentavo, kad į posėdį atėjo, bet specialiai pasišalino devyni Tarybos nariai. Išėjo Tėvynės sąjungos atstovai – Vladas Damulevičius, Jonas Bartkus, Aurimas Nausėda, Birutė Marija Paplauskienė, trys Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai – Artūras Kulikauskas, Gintaras Karalevičius, Vaidas Bacys, taip pat abu nepriklausomi atstovai – Stasys Tumėnas ir Artūras Visockas.

D.Michalenko išvardijo tuziną mokyklų, kurios dar gyvena su mediniais langais. Jo nuomone, toks opozicijos žingsnis tėra noras politiškai įkąsti. Kitaip tariant – artėjant rinkimams yra trukdoma  kitoms politinėms jėgoms elgtis pozityviai.

D.Michalenko pacitavo Tėvynės sąjungos programą 2011 metų rinkimams – jie žadėjo visoms bendrojo lavinimo mokykloms pakeisti langus bei efektyviai vykdyti valstybės mokyklų renovavimo programą.

Pinigų mokyklų langams biudžete nėra. Socialdemokratai siūlo imti paskolą. Motyvuoja tuo, kad palūkanos bus mažesnės nei už šildymą sutaupytos lėšos.

Opozicija kaltina valdančiuosius aplaidumu

Buvęs Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius TS-LKD narys V.Damulevičius tvirtina, kad valdantieji klausimo apie mokyklų langus visiškai neparuošė: „Susidaro jausmas, kad jie kažkur skuba. Be to, netikėtai paskelbė pusės valandos pertrauką. Kilo įtarimas, kad klausimas apie mokyklų langus labai rūpi tik vienai valdančiųjų partijai – socialdemokratams. Tik nežinia, kodėl.“

V.Damulevičius teigia, kad mokykloms langų nederėtų dėti tuomet, kai nėra žinoma, kurios arminiausiais metais bus uždarytos. Taip pat – nedovanotina tokius darbus daryti su paskola, kaip ir siūlė valdantieji.

Dėl antrojo klausimo opozicijos atstovai teigia žinoję atsakymą iš anksto. „Mūsų kandidatas į Kontrolės komiteto pirmininkus yra Aurimas Nausėda. Valdantieji jo kandidatūrą jau kartą atmetė. Mes jį vėl siūlome“, – sakė V.Damulevičius.

V.Damulevičius miesto administracijos direktoriumi buvo iki praėjusio rudens, kuomet subyrėjo valdančioji koalicija.

Jokiai politinei jėgai nepriklausantis A.Visockas mano, kad „socdemai“ tiesiog neparuošė deramai klausimų: „Nemanau, kad jie skubėjo reklamuotis, kaip mokykloms deda langus – pernelyg netikęs sprendimo projektas. Bet, kita vertus, galbūt „socdemai“ norėjo pasirodyti prieš rinkėjus ir, nežiūrėdami į nieką, bandė prastumti populistinį projektą. Komitete į užduotus klausimus nebuvo atsakyta visiškai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius