-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 20

Šiaulių policija pradės dirbti pagal naują modelį

Nuo gegužės mėnesio Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatas dirbs pagal naują veiklos modelį – pareigūnai daugiau laiko praleis ne kabinetuose, o dirbdami gatvėje. Policijos komisariate keisis darbo organizavimo tvarka, nebeliks buvusių 4 nuovadų, viešosios ir kriminalinės policijos skyrių. Vietoj jų bus įkurti 2 Veiklos skyriai ir Nusikalstamų veikų registravimo skyrius, skelbia Šiaulių apskrities policija.
Reidas Šiauliuose
Reidas Šiauliuose / Šiaulių AVPK nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Policija

Veiklos padalinių pagrindinės funkcijos bus nusikalstamos veikos, administracinių nusižengimų atskleidimas ir tyrimas. Kiekvienas skyrius turės savo teritoriją – į ją įeis dalis miesto ir rajono teritorijos. Nusikalstamų veikų registravimo skyrius iš gyventojų priims skundus, pareiškimus, į įvykius reaguos 24 valandą per parą.

Įdiegiant naujoves nė vienas policijos pareigūnas ar darbuotojas nebus atleistas, visiems bus pasiūlytos naujos darbo vietos. Taip pat nuo šiol visi Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai dirbs viename pastate – Purienų gatvė 48, todėl bus galima atsisakyti nereikalingų pastatų, kurių išlaikymas brangiai kainuoja. Sutaupytos lėšos bus skiriamos pareigūnų aprūpinimui, algų kėlimui.

„Siekiame, kad nusikaltimas būtų tiriamas ne darbo valandomis nuo 8–17 val., o tada, kai jis įvykdomas, nesvarbu koks tai paros metas. Dar vienas tikslas – mažinti tyrimų terminus, sieksime greičiau nagrinėti skundus ar pareiškimus“, – sako laikinasis Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas.

Policijos vadovybė reformos ėmėsi pernai, sakydama, kad tai padidins visuomenės saugumą, patruliuojančių policininkų skaičių ir gerins pareigūnų darbo sąlygas. Pradėta jungti viešąją ir kriminalinę policiją komisariatuose, atsisakoma budėtojų, taip mažinant kabinetuose dirbančių pareigūnų skaičių.

Reformai priešinosi pareigūnų profesinės sąjungos. Anot jų lyderių, pareigūnai pasigenda aiškumo, kokie departamentų padaliniai ir kaip veiks po reorganizacijos, kokie yra vertinimo kriterijai norintiesiems eiti naujas pareigas. Esą dalis asmenų į pareigas perkeliami nepaisant to, kad neatitinka reikalavimų. Profsąjungų atstovų teigimu, pavyzdžiui, tyrėjams priskiriamos naujos funkcijos – užtikrinti viešąją tvarką ir patruliuoti, nors jie tam nėra parengti.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad šiuo metu pagal naują modelį Lietuvoje dirba 57 iš 66 rajoninių komisariatų. Planuojama, kad per pusmetį prie naujo veiklos modelio pereis visi rajoniniai komisariatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius