Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 20

Šiaulių probacijos tarnybos pareigūnai mėgina atkurti dingusias bylas

Šiaulių apygardos probacijos tarnyboje pareigūnai mėgina atkurti dingusias bylas, kuriose nuteistiesiems buvo paskirta įvairių laisvės apribojimų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Apykojė
Apykojė / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Probacija

„Šiuo metu vyksta bylų atkūrimo procedūra. Pareigūnai kreipėsi į teismą prašydami pateikti sprendimų kopijas. Po priežiūros bylų atkūrimo bus vertinama, ar buvo asmenų, kurie galėjo išvengti atsakomybės. Kiekvienas atvejis bus vertinamas atskirai. Atsižvelgiant į senaties terminus bus sprendžiama, ar reikalauti, kad pažeidėjai atliktų bausmę“, – dienraščiui sakė Kalėjimų departamento atstovė Simona Banėnienė.

Portalo teigimu, bylas pasiėmė Šiaulių apygardos probacijos tarnybos Probacijos skyriaus viršininko pavaduotojas Andrius Jonaitis, po to, kai jo buvo paprašyta pateikti ataskaitą.

Nors dalį bylų jis grąžino, 96 iš 225 bylų, kurios buvo paskirtos A.Jonaičiui kontroliuoti, taip ir nepavyko rasti.

Lietuvos probacijos tarnybos laikinoji direktorė Gintarė Burokienė BNS sakė, kad šie faktai paaiškėjo maždaug prieš metus.

Šių metų pradžioje A.Jonaitis buvo atleistas iš pareigų.

G.Burokienės teigimu, kai kuriose bylose patikrinus rasti pažeidimai ir nustatyta, kad teismų sprendimai nebuvo pilnai vykdyti ar visai nevykdyti. Tačiau tais atvejais, kai bylos dingusios, pareigūnai negali atsakyti, ar probuotieji galėjo išvengti kokios nors jiems numatytos atsakomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius