Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 03

Šiaulių savivaldybėje taupoma trumpinant valdininkų darbo laiką

Šiaulių miesto savivaldybėje nuo pirmadienio valdininkai pradėjo dirbti viena valanda trumpiau, jų algos mažės 14,4 procento. Savivaldybės vadovai biudžeto pinigus „taupys“ eidami nemokamų atostogų, rašo portalas skrastas.lt.
Šiaulių miesto savivaldybėje kyšininkavimu įtariami du tarybos n
Šiaulių miesto savivaldybė / Redo Vilimo nuotr.BFL

Miesto taryboje dėl politinių intrigų taupymo programa prieš Naujuosius metus įstrigo. Tačiau savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičiaus tikina, jog „darys taupymo žingsnius“: „Kaip bebūtų, yra koalicijos politinis susitarimas“.

Pagal susitarimą išlaidas savivaldybės administracija šiais metais turi susimažinti 25 procentais. Anot V.Damulevičiaus, dėl trumpesnių darbo valandų su valstybės tarnautojais ir darbuotojais yra pasirašyti abipusiai susitarimai, esą nė vienas neatsisakė taupyti. Susitarimai galios visus metus.

Savivaldybė gyventojus aptarnaus kaip visada: nuo 8 iki 17 valandos, o trečiadieniais priimamasis dirbs iki 19 valandos. Valdininkai slenkančiu grafiku dirbs po 7 valandas, o per mėnesį – 3 darbo dienomis mažiau. Algos jiems mažės 14,4 procento, tad per metus taip būtų sutaupyta 1,2 milijono litų administracijos darbo užmokesčio fondo lėšų.

Pats direktorius ir jo pavaduotojai algas žada susimažinti eidami po 3 dienas nemokamų atostogų.

Pats direktorius ir jo pavaduotojai algas žada susimažinti eidami po 3 dienas nemokamų atostogų.

„Bent jau sausį eitume, kol taryba išspręs mūsų priemokų klausimą“, – sakė V.Damulevičiaus.

Jo žiniomis, meras ir jo pavaduotojos taip pat ketina per mėnesį eiti po 3 dienas nemokamų atostogų.

Šiuo metu savivaldybėje didžiausia alga yra V.Damulevičiaus – 6052 litai su priemoka bei priedu už stažą valstybės tarnyboje. Priemoka sudaro 40 procentų algos. Direktoriaus pavaduotojų vidutinė alga neatskaičius mokesčių siekia 5009 litų.

Direktoriui priemoką siūlyta mažinti per pusę – iki 20 procentų, direktoriaus pavaduotojams – nuo 25 procentų iki 5 procentų. Bet šis klausimas tarybos posėdyje prieš Naujuosius buvo atidėtas, taryba prie jo turėtų grįžti sausį.

Savivaldybės įstaigų vadovai, anot V.Damulevičiaus, patys spręs, kaip taikyti „žiaurias priemones“.

Kol kas darbo diena netrumpinama tik darbuotojams, kurie savivaldybėje atlieka valstybės deleguotas funkcijas. Jiems algos mokamos iš valstybės dotacijos lėšų. Savivaldybėje valstybės deleguotas funkcijas vykdo 54 darbuotojai, dar per 40 atlieka mišrias funkcijas.

Neatsisakoma nuostatos mažinti savivaldybės darbuotojų skaičių nuo 276 iki 240. Nors taryboje tam nebuvo pritarta, direktoriui įstatymai nedraudžia etatų mažinti savo iniciatyva.

17 darbuotojų (14 valytojų ir 3 sargai) jau yra įspėti apie atleidimą. Planuojama atleisti dar apie 15 tarnautojų, penki etatai šiuo metu dar yra laisvi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius