Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 13 /07:25

Šiaulių teismas atvers bylą dėl Kuršių marių taršos

Šiaulių apygardos teismas antradienį pradeda nagrinėti baudžiamąją bylą dėl Kuršių marių taršos – dėl to kaltinimai pareikšti kartono gamybos įmonei „Grigeo Klaipėda“ ir keturiolikai esamų bei buvusių įmonės darbuotojų, įskaitant pagrindinį „Grigeo“ grupės akcininką Gintautą Pangonį bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovą Tomą Eikiną.
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo Vytauto Jončo, prašymų atšaukti teismo posėdį pirmadienį nebuvo.

„Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas BNS teigė, jog bendrovė prisiima atsakomybę dėl įvykusio incidento ir yra pasiruošusi atlyginti visą teismo patvirtintą žalą.

„Bendrovė prisiėmė teisinę atsakomybę dėl įvykusio incidento ir yra pasiruošusi pagal tarptautinę praktiką atlyginti visą teismo patvirtintą, mokslinėmis išvadomis pagrįstą žalą gamtai“, – sakė „Grigeo Klaipėda“ vadovas.

„Tikimės kad visų šalių suinteresuotumas šio proceso tikslais leis jį užbaigti kaip galima greičiau“, – pridūrė T.Eikinas.

Balandžio viduryje turėjęs prasidėti bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki rugsėjo teismui sulaukus trijų kaltinamųjų advokatų prašymų.

Klaipėdos apylinkės prokuratūra baudžiamąją bylą teismui perdavė šių metų sausį. Kaltinimai joje pareikšti dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais bei aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimų.

G.Pangonis, T.Eikinas ir dar trys ankstesni „Grigeo Klaipėdos“ vadovai kaltinami tuo, kad veikdami organizuotoje grupėje piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, nuolat pažeidinėjo aplinkos apsaugos taisykles bei klastojo dokumentus.

Už taršą atsakingiems asmenims gali grėsti iki septynerių metų nelaisvės, o „Grigeo Klaipėdai“ gali būti apribota veikla, įmonė gali būti likviduota, jai gali grėsti iki 5 mln. eurų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius