-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 26

Šiaulių universiteto garbės nare tapusi garsi JAV verslininkė Ingrida Gertrūda Bublys žavisi Lietuvos jaunimu

Žinomai išeivijos atstovei Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) Ingridai Gertrūdai Bublys už nuopelnus Lietuvai ir gimtajam Šiaulių kraštui suteiktas Šiaulių universiteto garbės narės vardas. Energija trykštanti išeivijos atstovė pasiryžusi toliau būti patikimu tiltu tarp Lietuvos ir JAV ir yra įsitikinusi, kad mūsų šalies jėga – kūrybingas ir ieškantis jaunimas.
Ingrida Gertrūda Bublys
Ingrida Gertrūda Bublys / Zenono Ripinskio nuotr.

„Tai nenuilstanti bendruomenininkė, lietuvių tautos puoselėtoja, kuriai solidarumas yra ne vien tik žodis. Solidarumas – tai Lietuva. O Lietuva yra viena ir dėl jos stengiamės iš visų pasaulio kraštų“,– sakę Jėzuitų išeivijos provincijolas kunigas Gediminas Kijauskas, ne vieną dešimtmetį gyvenęs Klivlende (JAV) ir ilgą laiką bendravęs su I.G.Bublys.

I.G.Bublys yra Lietuvos garbės generalinė konsulė Klivlende (JAV), verslininkė, aktyvi išeivijos visuomenės veikėja. Gimusi Šiauliuose pedagogų Henriko ir Stefanijos Stasų šeimoje, 1944 m. ji su tėvais pasitraukė į Vokietiją, vėliau – į JAV. Gyvena Klivlende, Ohajo valstijoje.

Nuo pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo I.G.Bublys rūpinosi, kad stiprėtų Lietuvos ir JAV ekonominiai ryšiai. Šiuo metu ji dirba tarptautinės prekybos tarp JAV ir Baltijos šalių plėtros ir rinkodaros srityje, yra nuosavos kompanijos „IB International, Inc.“ prezidentė. Jos dėka tarp JAV ir Lietuvos nuolat palaikomi glaudūs santykiai švietimo ir verslo srityse.

I.G.Bublys pastangomis plėtojami Šiaulių universiteto partnerystės ryšiai su Kento valstybiniu universitetu (JAV). Jos rūpesčiu 2011 m. pasirašyta sutartis tarp Šiaulių universiteto ir Kento valstybinio universiteto. I.G.Bublys rūpinasi, kad bendradarbiavimas būtų aktyvus, jos pastangomis Šiaulių universiteto mokslininkai kviečiami stažuotis Kento universitete, turi galimybę susipažinti su Kento universiteto archyvais. I.G.Bublys deda daug pastangų, kad Kento valstybiniame universitete (Ohajo valstija, JAV) būtų kaupiami lituanistiniai archyvai

Anot I.G.Bublys, mokslo institucijos yra visos šalies turtas ir šviesa, jos kartu su verslininkais ir privalo kurti dar geresnę Lietuvos ateitį.

Išeivijos atstovė itin rūpinasi verslo ryšiais, ieško galimybių padėti tiems, kurie ieško rinkų ir už Atlanto. Stiprindama šalių partnerystę I. G. Bublys įtraukė net 18 įmonių iš Lietuvos, kurios iki šiol sėkmingai bendradarbiauja su JAV verslininkais. Jos pastangomis partnerius JAV surado garsios bendrovės „Arvi“, „Rokiškio sūris“, „Litexpo“ parodų rūmai ir kitos.

Anot I.G.Bublys, mokslo institucijos yra visos šalies turtas ir šviesa, jos kartu su verslininkais ir privalo kurti dar geresnę Lietuvos ateitį. „Lietuva progresyvi, ypač jaunimas, kuris yra be galo kūrybingas. Aplink tiek daug kultūringų ir talentingų žmonių. Tai tikroji Lietuvos ateitis. Linkiu visiems ryžtingai žengti savo tikslo link ir nenustoti tobulėti. Galbūt Lietuva nėra stipri visose srityse, tačiau čia tikrai yra galimybių, kurios gali vesti pirmyn “, – sakė naujoji Šiaulių universiteto garbės narė jos pagerbimo iškilmėse.

I. G. Bublys – ketvirtoji Šiaulių universiteto garbės narė. Šiaulių universiteto garbės nario vardas 2000 m. suteiktas informacinių technologijų specialistui iš JAV T. Watsonui, 2002 m. – „Gebert Ruef“ fondo atstovui Baltijos šalims šveicarui M. Schweizeriui, 2008 m. – inžinieriui, visuomenės veikėjui amerikiečiui Vytautui Jonui Šliūpui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius