-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 01

Šiaulių valdžia padidino miesto autobusų bilieto kainą penkiais centais

Miesto autobusų bilietų branginimas Šiaulių tarybos posėdyje sukėlė didesnę emocijų audrą nei metų biudžeto tvirtinimas. Galbūt dėl to bilietai buvo pabranginti vieno balso persvara. 14 tarybos narių balsavo už pabrangimą. Ažiotažą sukėlė žinia, kad kažkada buvo publikuojami apmokėti straipsniai, kuriuose buvo aiškinama, jog Šiaulių visuomenė pati labai nori branginti sau bilietus.
Šiauliuose – paroda ant ratų
Šiauliuose – paroda ant ratų / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Diskusija užvirė po to, kai tarybos nariai prabilo apie mistinę apklausą. Sarkazmas, tačiau reikia suprasti, kad šioje apklausoje šiauliečiai labai džiaugėsi tuo, kad jiems bilietas kainuos brangiau.

Kai kurie tarybos nariai tokios apklausos visai neprisiminė ir vadino sovietiniu palikimu tariamą miestiečių „džiūgavimą“ skelbti savivaldybės apmokamuose straipsniuose.

Tuomet meras Artūras Visockas nusuko diskusiją kita linkme, dievagodamasis, kad apklausa tikrai vyko švariai ir buvo siekiama, kad joje dalyvautų pakankamas skaičius šiauliečių.

Jau sausį buvo išplatintas pranešimas, kad Šiauliuose vienkartinių bilietų kainos keleiviams turėtų pakilti 3–5 centais. Buvo pateikti du paskaičiavimai. Taryba pasirinko 5 centų pabrangimą. Bilieto kaina nuo 49 centų kyla iki 54 centų.

Nemažai šiauliečių į viešojo transporto kelionės kainos didinimą reaguoja skausmingai, nes prieš keletą metų savivaldybė panaikino „mikriukus“ – nebeleido keleivių vežti privačiais mikroautobusais. Keista, tačiau savivaldybės viešinamos apklausos dabar skelbia visai ką kita.

Aiškinama, kad „Busturo“ darbuotojų pajamos bus didinamos apie dešimt procentų jau kovo mėnesį.

Šiaulių administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička akcentavo, kad Šiauliai elgiasi progresyviai ir stengiasi atnaujinti parką kuo ekologiškesniu transportu, kai tuo tarpu Vilniuje yra perkami dyzeliniai autobusai: „Dujos yra ekologiškiausias kuras. Troleibusų mes neturime. Dyzelinių autobusų Europos miestai stengiasi visiškai atsikratyti.“

Aiškinama, kad „Busturo“ darbuotojų pajamos bus didinamos apie dešimt procentų jau kovo mėnesį. Tiesa, buvo tvirtinama, kad algos didės, net jei taryba bilietų neleis branginti. Atlyginimai bendrovėje nesikeitė kelerius metus.

Šiauliai brangiau už visus bilietus pardavinėja autobuse. Čia keleiviai už vieną važiavimą turi vairuotojui į delną įdėti eurą. Taip skatinama žmones kuo daugiau naudotis elektroniniais bilietais ir už važiavimą mokėti kone dvigubai pigiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius