Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 29

Šiauliuose apie anglų kalbą S.Skvernelį klausęs jaunuolis išgirdo šimtus pamokslų

„Stovi ir stovės visą laiką“, – nuotaikingai pradėjo pokalbį su šiauliečiais kandidatas į prezidentus Saulius Skvernelis, atsakydamas į repliką iš salės, jog svečiui dera duoti kėdę – nejaugi dabar jis stovės dvi valandas!? Šiauliuose susitikti su LVŽS kandidatu į prezidentus susirinko sklidina P.Višinskio bibliotekos salė. Dauguma vyresnio amžiaus žmonės ir keletas jaunuolių.
Sauliaus Skvernelio susitikimas su Šiaulių gyventojais
Saulius Skvernelis Šiauliuose

Tarp brandaus amžiaus žmonių buvo keletas jaunuolių. Vienam teko išeiti iš salės už klausimą dėl kandidato į prezidentus anglų kalbos. Aplinkiniai tiek skyrė dvidešimtmečiui dėmesio ir pamokymų, kad šis atsistojo ir nuėjo stebėti susitikimo iš tarpdurio. Tuo viskas nesibaigė.

Po susitikimo trys jauni šiauliečiai išgirdo dar ne vieną repliką iš praeinančių S.Skvernelio palaikytojų. Bandė su jais diskutuoti, tačiau bergždžiai – turėjo išklausyti priekaištus su kaupu.

VIDEO: Šiauliuose apie anglų kalbą S.Skvernelio paklausęs jaunuolis išgirdo šimtus pamokslų

Vyresnius šiauliečius papiktino dvidešimtmečio klausimas kandidatui – kaip jis vertina savo anglų kalbos vartojimą tarptautinėje politikoje.

S.Skvernelis atsikirto, jog jam puikiai pavyksta susikalbėti, o kitur tam yra vertėjai: „Puikiai vertinu savo lietuvių kalbos vartojimą tarptautinėje politikoje. Aš žinau daug politikų, kurie gerai kalba angliškai, bet nesugeba nieko pasakyti. Jeigu tai svarbiausia sąlyga prezidentui – išrinktumėte gerą anglų kalbos mokytoją ir valstybėje viskas būtų gerai. Viskas jūsų rankose, patys ir pasirinksite.“

Po to S.Skvernelis atsakinėjo į kitus klausimus, o jaunuolis iš aplinkinių klausėsi pamokymų. Netrukus atsistojo ir išėjo susitikimą stebėti iš koridoriaus.

Susitikimo pradžioje S.Skvernelis pastebėjo, kad informavimo kanalai jį parodo tokį, kokio nepažįsta nei artimieji, nei draugai. Teigė, kad atvyko susitikti su žmonėmis tam, kad kiekvienas gyvai iš arčiau susipažintų.

Sauliaus Skvernelio susitikimas su Šiaulių gyventojais
Sauliaus Skvernelio susitikimas su Šiaulių gyventojais

„Šiandien tenka įrodinėti žmonėms, kad nesu nei piktas, nei užsispyręs, nei užsidegantis, nei arogantiškas. Emocijų, žinoma, būna“, – kalbėjo premjeras.

Kokios jėgos puola premjerą? Šiam publikos klausimui kandidatas buvo pasiruošęs plačiai, tačiau jokių pavardžių ir organizacijų neminėjo – kad nesibaigtų kaip Vytautui Bakui, turinčiam aiškintis per teismus.

„Kam mes užmynėme ant gerklės? Nevartokime žodžio „vogti“ – sakoma, kad premjerui nepridera jį vartoti. Sakykime – dėl susiklosčiusių aplinkybių kažkas netyčiom buvo įkišę ranką į valstybės kišenę ir paėmė vieną kitą milijoną patys sau nustebdami“, – atsakė premjeras.

Sauliaus Skvernelio susitikimas su Šiaulių gyventojais
Sauliaus Skvernelio susitikimas su Šiaulių gyventojais

Toliau kalba išsivystė apie milijardus, kuriuos pavyko ištraukti iš šešėlio. Susirinkusiems premjeras davė suprasti, kad šio šešėlio jėgos jį ir puola: „Mes paėmėme iš šešėlio keturis milijardus (vėliau premjero komanda paskelbė, kad jis suklydo ir turėjo omeny 250 mln. eurų, - red. past.). Tai mane džiugina. Jei jie mane girdi, galiu pasakyti, kad skauda, bet ne taip lengva mus suspardyti.“

Sauliaus Skvernelio susitikimas su Šiaulių gyventojais
Sauliaus Skvernelio susitikimas su Šiaulių gyventojais

Kandidatas patikino, kad su žurnalistu Andriumi Tapinu jis asmeniškai nekonfliktuoja: „Kada žmogus pradeda norėti dalyvauti politikoje – tą galima daryti, tačiau reikia deklaruoti. Tai yra žmogus, kuris yra ypatingai aktyvus, pilietiškas. Bet ploną ribą reiktų apsibrėžti – politikas ar žurnalistas. Aš pats esu panašioje situacijoje. Iki penkių – ministras pirmininkas, o nuo penkių – jau kaip kandidatas į prezidentus.“

Aš pats esu panašioje situacijoje. Iki penkių – ministras pirmininkas, o nuo penkių – jau kaip kandidatas į prezidentus.

S.Skvernelis susirinkusiems tikino, kad visos kadaise „pasiskolintos“ pensijos bus grąžintos palaipsniui. Priminė, kad tuo metu, kai savo pensijų neteko senyvo amžiaus žmonės, vienos algos neteko ir jis – pareigūnas. Tai liečia dar daug visuomenės sluoksnių.

Ar buvo klaida pasiūlyti Baltarusijai Astravo elektrinę paversti dujine? S.Skvernelis tikina, kad tai buvo jo vienintelis šansas apginti mūsų visų gyvybę, nes tikėtina, kad jau šių metų pabaigoje kelio atgal nebus – reaktoriai bus pakrauti atominiu kuru. „Žinosiu, kad viską padariau“, – komentavo kandidatas.

Saulius Skvernelis Šiauliuose
Saulius Skvernelis Šiauliuose

Taip pat buvo klausimas – ar gyva Deimantė, ar vėl vykdytų įsakymą pulti jos namą? Atsakė, kad gyva ir nuo to momento jai nebuvo iškilęs joks pavojus.

Puikiai vertinu savo lietuvių kalbos vartojimą tarptautinėje politikoje.

Ar vėl šturmuotų jos namus? Patikslino, jog tai nebuvo įsakymas, o galutinis teismo sprendimas, kurį reikia vykdyti: „Gal kada pasidalinsiu tomis istorijomis. Žinau, kas buvo ruošiama. Kas buvo planuojama su tuo namu padaryti. Galiu tik pasakyti, kad neįvyko dar didesnės tragedijos. Mes buvome greitesni.“

Ar bus bent legalizuojama marihuana? S.Skvernelis jauno tėvelio klausimui buvo griežtas: „Dėl žolės – kol būsiu gyvas – negali būti silpnų narkotikų ir gerų narkotikų. Per daug mačiau. Žinau, kas yra mirtis tabore, kas yra žmonių pajungimas į tinklą. Kur medicininės kanapės – jau priėmėme. Dėl pluoštinių – tikrai kalbame. Matau atėjote su sūnumi – linkiu, kad jis net nepabandytų to.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius