Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 04

Šiauliuose baigtas ikiteisminis tyrimas dėl daugiabučių renovacijos

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai baigė vieną iš ikiteisminių tyrimų dėl korupcijos vykdant daugiabučių namų renovaciją.
Renovuojamas pastatas
Renovuojamas pastatas / E. Jankausko nuotr. / Laikraštis „15 minučių“

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 228 straipsnio 1 dalis) ir dokumentų klastojimo (BK 300 str. 1 d.) pareikšti Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros prie Aplinkos ministerijos Šiaulių padalinio vyresniajai specialistei B. J. ir konsultantei E. B. Be to, dėl padėjimo piktnaudžiauti (BK 24 str. 6 d., 228 str. 1 d.) šioje baudžiamojoje byloje įtariamas vienos bendrovės statybų vadovas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vykdant rangos darbų konkursus dėl keleto daugiabučių namų atnaujinimo buvo piktnaudžiaujama tarnyba, rengiamų konkursų sąlygose reikalavimai pateikiami taip, kad konkursą laimėtų iš anksto numatyta statybų bendrovė.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Kaltinamasis aktas kartu su bylos medžiaga 2011 m. kovo 31 d. perduotas Šiaulių miesto apylinkės teismui.

Primename, kad STT Šiaulių valdyboje taip pat yra atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl galimos korupcijos vykdant Šiaulių kolegijos pastato, Linkuvos pensionato, daugiabučių namų renovaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius