Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 09

Šiauliuose jėgos struktūros Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skyrė 100 atsispaudimų

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados kariai, ugniagesiai-gelbėtojai ir policijos pareigūnai kvietė visus šiauliečius ir miesto svečius kartu sugiedoti Tautišką giesmę ir sudalyvauti 100 atsispaudimų iššūkyje. Prie šios idėjos noriai prisijungė vaikai.
Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skyrė 100 atsispaudimu
Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skyrė 100 atsispaudimu / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados kariai, ugniagesiai – gelbėtojai ir policijos pareigūnai vidurdienį išsirikiavo Prisikėlimo aikštėje ir kartu sugiedojo Lietuvos himną.

Tuomet pasigirdo komanda ir dalis uniformuotų vyrų išėjo į priekį. Jie atsigulė ir padarė 33 atsispaudimus.

Vėliau, kai pirmieji pasitraukė, tą patį padarė kita grupė. Tretiesiems teko daryti daugiausia – 34 atsispaudimus. Bendrai sudėjus – 100. Lygiai tiek, kiek metų sukako Lietuvos valstybės atkūrimui.

Kariams, pareigūnams ir gelbetojams iš tiesų padėjo mažieji šiauliečiai, kurių nereikėjo raginti prisijungti. Jie mokytojų akivaizdoje krito ant grindinio ir darė atsispaudimus kartu su jėgos struktūrų atstovais.

Kariai bei kiti dalyviai lengvai susidorojo su simboline užduotimi. 33 atsispaudimai – vieni niekai, tačiau jie daromi ne už bausmę.

VIDEO: Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skyrė 100 atsispaudimu

Skeptikams bendras vaizdas galėjo priminti ir Šiaurės Korėją, tačiau yra skirtumas – tai savanoriškas veiksmas ir labiau primena žaidimą bei galimybę bent keletą minučių pagalvoti, jog kadaise atkūrėme ir dabar turime tikrą valstybę.

Tai paprastas veiksmas, tačiau atliekamas kartu su visais simbolizuoja vienybę. Netrukus ugniagesiai pagavo azartą ir metė iššūkį – gal kas norėtų iš tiesų visą šimtą atsispaudimų padaryti? Kas greičiau? Kas daugiau? Tačiau kaip tik tuo metu daugelis patraukė fotografuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius