Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 11

Šiauliuose neteisėtai sunkvežimius ardžiusiai bendrovei – tūkstantinė bauda

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai Šiauliuose patikrino sunkvežimius ardžiusią bendrovę. Veikla buvo vykdoma neteisėtai, neturint leidimo, tad įmonės vadovui gresia tūkstantinės baudos.
Ardomas sunkvežimis
Ardomas sunkvežimis / Šiaulių aplinkosaugininkų nuotr

Šiaulių agentūros pareigūnai gavo pranešimą, kad viena bendrovė gali vykdyti neteisėtą veiklą. Aplinkosaugininkai apsilankė bendrovėje, kuri veiklą vykdė išsinuomotose patalpose, Šiauliuose, Vilniaus gatvėje.

Deklaruotas įmonės veiklos pobūdis didmeninė ir mažmeninė prekyba naujomis, naudotomis priekabų ir puspriekabių dalimis, sunkvežimių dalimis bei serviso paslaugos.

Tačiau įmonė vertėsi ne tik šia veikla, bet ir ardė senus eksploatuoti netinkamus sunkvežimius. Bendrovė nėra registruota atliekų tvarkytojų valstybiniame registre ir neturi nustatyta tvarka išduoto taršos leidimo bei pavojingų atliekų tvarkymo licencijos, todėl negali vykdyti eksploatuoti netinkamų transporto priemonių demontavimo veiklos.

Įmonės direktoriui M.R. už minėtos veiklos vykdymą be leidimo surašytas administracinių nusižengimų protokolas (ANK 235 str. 4 d.) ir surinkta medžiaga perduota teismui.

Administracinių nusižengimų kodeksas už ūkinės ar kitokios veiklos vykdymą, objektų naudojimą neturint Lietuvos Respublikos aplinkos apsaugos įstatyme ar kituose aplinkos apsaugą ar gamtos išteklių naudojimą reglamentuojančiuose teisės aktuose nustatyto leidimo, kai tai numatyta įstatymuose, juridiniam asmeniui užtraukia baudą nuo 900 iki 1700 eurų.

Taip pat Įmonei pagal aplinkos apsaugos įstatymą surašytas protokolas, pažeidus aplinkos apsaugos įstatymo 19/2 str. 2 d. reikalavimus bei įmonei bus skirta bauda numatyta įstatymo 55 str. 3 d. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 600 iki 1400 eurų.

Įmonei aplinkosaugininkai taip pat įteikė privalomąjį nurodymą nutraukti eksploatuoti netinkamų transporto priemonių demontavimo veiklą bei veiklos metu susidariusias atliekas perduoti atliekas tvarkančioms įmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius