Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 09

Šiaulių šv. Jurgio bažnyčioje per mišias dalijami sakramentai ir gaisrų prevencijos lankstinukai

Šiaulių miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir civilinės saugos skyrius pagalbos kreipėsi į Dievo tarnus. Paprašė dvasininkų per mišias žmonėms kartu su sakramentais suteikti ir informacijos apie žolės deginimo žalą. Dvasininkai mielai sutiko pagelbėti.
Šiaulių šv. Jurgio bažnyčia
Šiaulių šv. Jurgio bažnyčia / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Tikintieji, apsilankę sekmadienio mišiose, išgirsta ne tik pamokslą iš Biblijos, bet sužino apie deginamos žolės keliamą pavojų, žalą gamtai.

Šv. Jurgio bažnyčia iš Šiaulių miesto savivaldybės administracijos gavo 400 lankstinukų apie žolės deginimo prevenciją, baudas bei galimus veiksmus, pastebėjus tokius reiškinius. Dabar tikisi gauti dar tiek pat – lankstinukus tikintieji tiesiog išgraibstė.

Lankstinukai sumaketuoti stambesniu šriftu, kad kuo geriau įskaitytų vyresnio amžiaus žmonės. Dažniausiai žolę degina vaikai ir jaunimas, todėl stengiamasi apeliuoti į jų tėvus ir senelius. Tikimasi, kad vyresnioji karta atves jaunimą į protą.

Tikintieji sekmadienio mišiose išgirsta ne tik pamokslą iš Biblijos, bet sužino apie deginamos žolės keliamą pavojų.

Šv. Jurgio bažnyčios klebonas Saulius Matulis mielai sutiko prisijungti prie tokio kilnaus projekto. Lankstinukai išgaravo per kelias mišias. Kunigas sako, kad jie pasiekė ne tik vyresnius tikinčiuosius, kurie yra pagrindiniai bažnyčios lankytojai.

„Kai per jaunimo mišias pasakoji apie Dievo žodį – yra viena. Tačiau, kai prabyli apie ugnį – jaunimas atkunta ir akys sužiba“, – pasakojo klebonas.

S.Matulis priminė, kad Bažnyčia dažnai prisijungia prie įvairių akcijų. Žmonių informavimui dažniausiai pasirenkamas skelbimu laikas – iškart po mišių. Prieš kurį laiką bažnyčia bandė įkalbėti vyresnius žmones netikėti telefoniniais sukčiais.

„Per sekmadienį bažnyčią aplanko per 600 žmonių – kas nepaėmė lankstinuko, tas nors išgirdo apie žolės deginimo žalą per skelbimus“, – tvirtino klebonas S.Matulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius