Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 29

Šiauliuose statoma pavojingų atliekų deginimo gamykla rengiasi rugsėjį atnaujinti bandymus

Ūkio viceministras Giedrius Kadziauskas teigia, kad Šiauliuose statoma pavojingų atliekų deginimo gamykla rengiasi rugsėjį atnaujinti bandymus. Jų metu čia bus naikinamos įvairios atliekos, tarp kurių – ir medicininės.
Švirkštai
Švirkštai / Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr.

„Buvo papildomos derybos su rangovu, ir šiuo metu vyksta atliekų, kurios bus deginamos per trečiąjį bandymų etapą, vertinimas. Tai reiškia, kad mes susitarėme ir rangovas ima susikaupusių atliekų mėginius tam, kad būtų galima atlikti trečiąjį bandymų etapą – kad jų užtektų užkurti ir įvertinti, ar įrenginį galima naudoti. Rugsėjis yra tas mėnuo, kada turi tas trečiasis bandymas prasidėti“, – BNS pirmadienį sakė G.Kadziauskas.

Jis sakė tokią informaciją pateikęs ir pirmadienį vykusiame Vilniaus miesto ekstremalių situacijų komisijos posėdyje, kuriame svarstyta, ką daryti su kai kuriose gydymo įstaigose vėl besikaupiančiomis medicinos atliekomis. Savivaldybė BNS plačiau nekomentavo, kodėl ir kur vėl kaupiasi medicininės atliekos, ir pažadėjo daugiau informacijos suteikti antradienį.

Pasak G.Kadziausko, gamykloje Šiauliuose per trečio etapo bandymus bus sudeginta tūkstantis tonų atliekų, iš kurių medicininės atliekos sudarys nedidelę dalį.

„Medicininės atliekos yra tik labai maža dalis. Ten bus deginamos įvairiausių rūšių atliekos: mediniai sutepti pabėgiai, įvairūs tepalai, įvairios atliekos iš gamybinių, paslaugų įmonių, tirpalai“, – pasakojo jis.

Gamyklos Šiauliuose užsakovas yra Ūkio ministerijos valdoma bendrovė „Toksika“, jos rangovai – bendrovės „Hafner Srl“ bei „Senovė“.

Kilus nesutarimų tarp gamyklos rangovų ir užsakovų ir joje nutraukus bandymus, šalyje buvo susikaupęs pavojingas medicininių atliekų kiekis, dėl kurio beveik tris mėnesius Lietuvoje buvo paskelbta ekstremali padėtis.

Jos metu atliekos naikintos Vilniuje, bendrovėje „Senovė“.

Atšaukus ekstremalią padėtį skelbta, kad medicininės atliekos bus išvežamos deginti į Latviją.

Ūkio ministras Rimantas Žylius yra sakęs, kad pavojingų atliekų deginimo gamyklai Šiauliuose nepradėjus veikti iki metų galo, Lietuva praras jai gautą Europos Sąjungos paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius