-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 30

Šiaurės Korėjos lyderio sesuo: Pietų Korėjos vadovas – „Amerikos papūga“

Įtakinga Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno sesuo antradienį pažėrė tūžmingų epitetų Pietų Korėjos prezidentui, pavadindama jį „Amerikos papūga“.
Kim Yo-jong ir Kim Jong Unas
Kim Yo-jong ir Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šį pareiškimą Kim Yo Jong paskelbė reaguodama į Moon Jae-ino išsakytą kritiką Pchenjanui už naujausią raketų bandymą.

Branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėja jau seniai taiko taktiką rengti ginkluotės bandymus, kad padidintų įtampą ir pasinaudotų ja, siekdama savų tikslų.

Šiaurės Korėja nepaiso JT taisyklių – paleido dvi balistines raketas
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
rakoetas

Praėjusį ketvirtadienį surengtas raketų bandymas tapo pirmąja didele provokacija nuo sausio, kai darbą pradėjo naujoji JAV prezidento Joe Bideno administracija.

JAV ir Japonija pranešė, kad Šiaurės Korėja iš savo rytinės pakrantės į Japonijos jūrą paleido dvi balistines raketas. Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos draudžia šaliai vykdyti tokius bandymus. Pchenjanas savo ruožtu tvirtino, kad buvo išbandyti taktiniai valdomi ginklai.

Moon Jae-inas, ilgą laiką pasisakęs už suartėjimą su Pchenjanu, praėjusį penktadienį, Pietų Korėjai minint tris nuo 1999 metų Šiaurės Korėjos įvykdytas žmonių gyvybių pareikalavusias atakas, pasakė kruopščiai apgalvotą, atsargią kalbą, kurioje konkrečiai neužsiminė apie izoliuotos valstybės surengtą raketų bandymą.

Veiksmai, trukdantys atnaujinti dialogą tarp Pchenjano ir Vašingtono, yra „nepageidautini“, sakė Pietų Korėjos vadovas.

Jo kalba sulaukė piktos reakcijos iš Pchenjano. Kim Yo Jong, svarbi Šiaurės Korėjos lyderio patarėja, Moon Jae-ino kalbą pavadino „įžūlumo viršūne“.

Valstybinės naujienų agentūros KCNA išplatintame pareiškime Kim Yo Jong pažymėjo, kad po šios kalbos „liko be amo“. Pareiškime ji Moon Jae-iną vadina „vyriausiuoju pareigūnu“, tačiau nemini jo pavardės ar oficialių pareigų.

Kim Yo Jong pavadino Moon Jae-iną „Amerikos užauginta papūga“ ir sakė, kad vadovaujasi „gangsteriška JAV logika“.

Toks tonas sudaro ryškų kontrastą 2018-ųjų atmosferai, kai Moon Jae-inas surengė vizitą į Pchenjaną ir kreipėsi į didžiulę minią Rungrado stadione. Jam kalbant ant stadiono centrinės tribūnos buvo matoma jo ir Kim Jong Uno bendra nuotrauka.

J.Bideno administracija šiuo metu peržiūri Vašingtono politiką Šiaurės Korėjos atžvilgiu. Naujasis JAV vadovas nekart pareiškė, kad sieks atkurti aljansus su partnerėmis, tokiomis kaip Pietų Korėja, su kuriomis santykiai pašlijo prezidento poste dirbant jo pirmtakui Donaldui Trumpui.

J.Bidenas įspėjo Šiaurės Korėją, kad šalis sulauks „atsako“, jei eskaluos įtampą, rengdama ginkluotės bandymus.

Jis neužtrenkė durų dialogui, tačiau Baltieji rūmai pirmadienį nurodė, kad viršūnių susitikimas su Kim Jong Unu šiuo metu nėra prezidento tikslas.

JT Saugumo Tarybai priklausančios Europos šalys paprašė antradienį surengti skubų posėdį naujausiam Šiaurės Korėjos raketų bandymui aptarti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius