Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 27

Šiaurės Korėjos lyderis tikisi susitikęs su D.Trumpu užbaigti konfrontaciją

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas mano, kad jo derybos su JAV prezidentu Donaldu Trumpu bus istorinė galimybė užbaigti ištisus dešimtmečius nesibaigiančią konfrontaciją, sekmadienį po netikėto susitikimo su šiaurės korėjiečių kolega pareiškė Pietų Korėjos vadovas Moon Jae-inas.
Kim Jong Unas ir Moon Jae-inas
Kim Jong Unas ir Moon Jae-inas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jis taip pat išreiškė savo ketinimus per Šiaurės Korėjos ir JAV viršūnių susitikimo sėkmę užbaigti karo ir konfrontacijų istoriją bei bendradarbiauti taikos ir klestėjimo labui“, – žurnalistams sakė Pietų Korėjos prezidentas.

Moon Jae-inas pridūrė, kad „prireikus“ susitarė susitikti ar pasikalbėti su Kim Jong Unu asmeniškai.

Tą patį patvirtino ir Pchenjano valstybinė žiniasklaida, paskelbdama, kad Šiaurės ir Pietų Korėjų lyderiai per savo netikėtą savaitgalio susitikimą susitarė „dažnai“ susitikinėti ateityje.

„Jiedu sutarė, jog jie turėtų dažnai susitikinėti ateityje, kad pagyvintų dialogą ir suvienytų išmintį ir pastangas, išreikšdami savo poziciją drauge stengtis denuklearizuoti Korėjos pusiasalį“, – pranešė valstybinė naujienų agentūra KCNA, patvirtinusi šeštadienį įvykusias Kim Jong Uno ir Moon Jae-ino derybas.

„Kim Jong Unas padėkojo Moon Jae-inui už didžiules jo pastangas dėl KLDR ir JAV viršūnių susitikimo, suplanuoto birželio 12-ąją, ir išreiškė savo tvirtą valią, kad KLDR ir JAV viršūnių derybos (įvyktų)“, – sakoma pranešime, kuriame minimas sutrumpintas oficialus Šiaurės Korėjos pavadinimas – Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika.

D.Trumpas šeštadienį pareiškė, kad derybose dėl Singapūre birželio 12-ąją turinčio įvykti susitikimo su Kim Jong Unu padaryta „labai puikios“ pažangos.

„(Viskas) juda labai puikiai“, – pareiškė prezidentas Baltuosiuose rūmuose per susitikimą su amerikiečiu, paleistu iš Venesuelos kalėjimo.

„Tebesitikime (susitikimo) birželio 12-ąją Singapūre. Niekas nepasikeitė“, – pridūrė D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius