-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 09

Šiaurinės Klaipėdos dalies gyventojams po namus tenka vaikščioti guminiais batais

Klaipėdietė Nina Finjko į namo cokolinį aukštą neina be guminių batų – pastatą ėmęs semti vanduo skandina pirtį, katilinę, sporto salę, koridorių
Klaipėdietė Nina po savo namus turi vaikščioti guminiais batais – sklypą užliejęs vanduo veržiasi į cokolinį aukštą.
Klaipėdietė Nina po savo namus turi vaikščioti guminiais batais – sklypą užliejęs vanduo veržiasi į cokolinį aukštą. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Atsiradusį vandens telkinį prie namų sukaustė ledas.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Atsiradusį vandens telkinį prie namų sukaustė ledas.

Šiaurinėje Klaipėdos dalyje esančios Liepojos gatvės gyventojai su nerimu stebi tarp individualių namų ėmė tvenktis naujas vandens telkinys. 114 namo gyventojams apsemta ne tik dalis sodo, vanduo ėmė plūsti į namo cokolinį aukštą. Naujojo tvenkinio vanduo paskandino kaimynų šiltnamį, daržus, sodus. 

Klaipėdietė Nina Finjko tikino nežinanti į ką besikreipti. „Skambiname vieniems. Sako: jūsų problemos. Skambiname kitiems. Atsakymas ir vėl tas pats“, – teigė prieš dešimtmetį su šeima šioje gatvėje pasistačiusi moteris. Nepadėjo gyventojams ir ugniagesiai – jų prašyta išsiurbti vandenį. 

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Moteris po namus vaikšto su guminiais batais.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Moteris po namus vaikšto su guminiais batais.

Iki tol jokių problemų nebuvo. Prieš kelerius metus ėmė kauptis vanduo. Ypač atodrėkio metu. Tačiau gyventojams jis jokio pavojaus nekėlė. Vasarą vandens telkinys ėmė pavojingai didėti. Atšalus telkinį sukaustė ledas. Gyventojai baiminasi, kad pavasarį problema tik paaštrės.

Praėjusiais metais ėmus valyti kitoje gatvės pusėje esantį Mumlaukio ežerą, žmonės pastebėjo, kad vanduo, semiantis jų sodus, vis kyla. Iš ežero nuvestas vamzdis į Danės upę, kad ištekėtų perteklinis vanduo. 

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Šeimininkų sporto salė užlieta vandeniu
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Šeimininkų sporto salė užlieta vandeniu

Tačiau gyventojai įsitikinę, kad darbai padaryti netinkamai – vamzdis per siauras, o vanduo kaupiasi jų kiemuose. „Tarybiniais metais čia ėjo melioracijos grioviai. Prasidėjo namų statybos, niekas nieko nebepaisė, nebesužiūrėjo“, – tikino pašnekovė. 

Valdininkai ginasi – Mumlaukio ežero valymas, kurio darbams atseikėta solidi suma, nesusijusi su Liepojos gatvės gyventojų problemomis. Esą gali būti užsikimšusi pralaida.

Tuo tarpu istorikai primena po žeme tekančią Žvejonės upę, nešančią Mumlaukio ežero vandenis į Danę. Teigiama, kad ėmus valyti ežerą, galėjo būti pažeista ekosistemos grandinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius