Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

Siekdami Šengeno vizų užsieniečiai griebiasi melo

Vilniaus geležinkelio stotyje ir Klaipėdos jūrų uoste pasieniečiams antradienį įkliuvo penki užsieniečiai, kurie Šengeno vizas savo šalyse gavo apgaule – pateikę tikrovės neatitinkančią informaciją.
Šengeno erdvė
Šengeno erdvė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Itin įžūliai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams melavo neva į armijos draugų susitikimą Lietuvoje vykęs azerbaidžanietis, teigiama išplatintame pranešime.

Antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai sostinės autobusų stotyje patikrino du vyrus, ketinusius maršrutiniu autobusu vykti į Vokietiją. Šie pasieniečiams pateikė tvarkingus pasus, išduotus 35 ir 40 metų Kazachstano piliečiams. Juose buvo galiojančios Šengeno vizos.

Apklausos metu paaiškėjo, kad abu vyrai pateikdami prašymus vizoms gauti melavo ir pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją. Kazachai teigė, kad Lietuvoje ketina įsigyti automobilių.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad abu užsieniečiai antradienį į Lietuvą legaliai atvyko per Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punktą ir tą pačią dieną „persigalvoję“ nusipirko bilietus į Vokietiją.

VSAT pareigūnai panaikino abiejų kazachų turėtas Šengeno vizas ir įpareigojo juos išvykti iš bendrijos erdvės.

Trys užsieniečiai, apgaule gavę Šengeno vizas, įkliuvo Klaipėdos uoste veikiančiame Malkų įlankos pasienio kontrolės punkte. Du kirgizus ir azerbaidžanietį VSAT pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai sulaikė, kai šie ketino keltu plaukti į Švediją.

Apklausos metu paaiškėjo, kad abu 41 metų kirgizai, teikdami informaciją vizoms gauti, nurodė, jų galutinis jų kelionės tikslas yra Lietuva, kur vyrai esą ketino užsiimti automobilių verslu.

Juos sulaikiusiems pasieniečiams keliautojai ėmė porinti, kad jų planai „pasikeitė“ ir jie esą „internete nusižiūrėjo“ norimų automobilių Švedijoje.

Tuo pačiu keltu į Švediją vykęs 42 metų Azerbaidžano pilietis sugebėjo apsimeluoti dusyk.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad vyras deklaravo, jog į Lietuvą ketina vykti susitikti su buvusiais armijos draugais, ir tai esą galutinis jo kelionės tikslas.

VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos, kad spalio 25 d. traukiniu per Keną atvykęs užsienietis spalio 26 d. užsisakė kelto bilietus į Švediją. Įtarę, kad jo deklaruotas „armijos draugų susitikimas“ buvo tik melagingas pretekstas gauti vizą, nelegalią migraciją užkardantys VSAT pareigūnai antradienį. susisiekė su Lietuvos piliečiu, kurio iniciatyva azerbaidžanietis buvo kviečiamas atvykti į šalį.

Lietuvis patvirtino, kad šiuo metu užsienietis yra kartu su juo, o vyrai neva dabar vykstą į Vilnių, kur ir vyks „armijos draugų“ susitikimas. Su VSAT pareigūnais telefonu kalbėjęs azerbaidžanietis taip pat tikino „vykstąs Vilniaus link“, o į klausimą, ar jis neketinąs kur nors plaukti keltu, atsakė neigiamai.

Praėjus maždaug valandai po pokalbio telefonu pasieniečiai minėtą azerbaidžanietį sulaikė Klaipėdos uoste, kai šis registravosi keltu plaukti į Švediją.

Apklausiamas vyras, beje, neturėjęs atgalinio bilieto, ėmė painiotis ir keisti parodymus, aiškino nusprendęs skristi į Maskvą per Stokholmą ir pan.

Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai visiems trims užsieniečiams panaikino jų turėtas Šengeno vizas bei nustatyta tvarka įpareigojo išvykti iš Šengeno erdvės.

Pasak nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę vykdančių pasieniečių, tokie keliautojai iš anksto planuoja Lietuvoje neužsibūti, tačiau vengia dėl Šengeno vizų kreiptis į kitų šalių ambasadas žinodami, kad ten bus nuodugniai tikrinami jų kelionės tikslai ir priežastys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius