-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 27

Ministerija: šiemet iš Latvijos atvykusių neteisėtų migrantų padaugėjo 20 kartų

Šiais metais į Lietuvą iš Latvijos atvykusių neteisėtų migrantų padaugėjo 20 kartų, išaugusios antrinės migracijos klausimą vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį aptarė su Latvijos kolega.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, iki rugsėjo 25 dienos Lietuvoje sulaikyti 822 trečiųjų šalių piliečiai, atvykę per Latvijos sieną.

„Tai 20 kartų daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai“, – teigiama ministerijos pranešime.

Pasak jos, A.Bilotaitė neteisėtos migracijos situaciją ir naujas tendencijas trečiadienį telefonu aptarė su naujuoju Latvijos vidaus reikalų ministru Rihardu Kozlovskiu.

„Lietuva įdėjo visas pastangas stiprindama valstybės sienos apsaugą ir mes turime rezultatą – bandymų neteisėtai kirsti sieną skaičius žymiai sumažėjo. Tačiau stebime išaugusius antrinės migracijos srautus iš Latvijos. Su ministru aptarėme galimas priemones šios situacijos suvaldymui“, – teigė A.Bilotaitė.

Pasak VRM, ministrai sutarė dar labiau stiprinti šalių teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą valdant neteisėtą migraciją.

Šiuo metu šalių pasienio tarnybos užtikrina, kad Lietuvoje sulaikyti neteisėti migrantai į Latviją būtų grąžinami ne vėliau kaip per 72 valandas.

VRM pažymėjo, kad Lietuvos pareigūnai toliau padės Latvijai saugoti sieną su Baltarusija siekiant užkirsti kelią nelegaliai migracijai.

Antradienį į Latviją išvyko nauja 20-ies Lietuvos pasieniečių grupė, tarp kurių yra šeši kinologai su šunimis. Ji pakeis čia dvi savaites sieną su Baltarusija saugojusius 17 Lietuvos pasieniečių.

Ministrai taip pat sutarė, kad veiksmingai kovai su neteisėta migracija reikalingas ir glaudesnis šalių policijos bendradarbiavimas, pabrėžta būtinybė ES lygiu laikytis bendros pozicijos dėl neteisėtos migracijos valdymo ir ES išorės sienos apsaugos priemonių finansavimo poreikio.

Šiais metais Lietuvoje užkirstas kelias per 1700 neteisėtų sienos kirtimų, o Latvijoje – per 9 tūkstančius.

Didžiojoje dalyje pasienio su Baltarusija Lietuva įrengė fizinį barjerą – tvorą su pjaunamąja vieta, įdiegė stebėjimo sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius