Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 08 25

Šiemet jau nubausti 54 gyvūnų skriaudėjai, jiems skirta baudų už 28 tūkst. eurų

Kova su gyvūnų skriaudėjais nesilpta. Kaip informuoja Valstybinė maisto veterinarijos tarnyba, šiemet jau nubausti 54 žiauriai su augintiniais besielgę ar jų neprižiūrėję savininkai. Skirtų baudų suma siekia beveik 30 tūkst. eurų.
Kaišiadoryse išgelbėti tamsoje tvarte laikyti išbadėję šunys
Kaišiadoryse išgelbėti tamsoje tvarte laikyti išbadėję šunys / „Lietuva - Gyvūnams“ nuotr.

Gyvūnus iš sadistų rankų gelbėjantys savanoriai nuolat viešina skaudžias istorijas – vienos jų sulaukia daugiau, kitos mažiau dėmesio. Kaip ir išgelbėti gyvūnai.

„Lietuva - Gyvūnams“ nuotr./Kaišiadoryse išgelbėti tamsoje tvarte laikyti išbadėję šunys
„Lietuva - Gyvūnams“ nuotr./Kaišiadoryse išgelbėti tamsoje tvarte laikyti išbadėję šunys

Pastebėta, kad paėmus šunelius iš nelegalių veislinių daugyklų, laikino globėjo paieškos neužsitęsia – norinčių būna tiek daug, kad lūžta organizacijų el. paštai. O paprastų keturkojų, neturinčių veislės požymių, rodos, niekas neskuba pagloboti, kai kurie prieglaudose ar veterinarijos klinikose pralaukia naujų šeimininkų ir pusmetį ar daugiau.

Jautriai į skriaudžiamų gyvūnų istorijas reaguojantys žmonės pyksta, kad skriaudėjams skiriamos baudos – itin mažos, tad smurto nesustabdo. Dėl kai kurių gyvūnų šeimininkų kyla ir esminių klausimų – ar jie iš viso gali turėti augintinių.

Štai rugpjūčio 22 dieną Kaišiadorių rajone nuskambėjo istorija, kaip agresyviai nusiteikęs vyras neįsileido tarnybų į savo namus, neleido apžiūrėti aklinoje tamsoje tvarte iš bado besikankinusių šunų, net mėtė daiktus bei mosavo dalgiu. Teko kviesti policiją.

Paaiškėjo, kad savo augintinius šis vyras net „ramino“ amoniaku.

Iš šio kaišiadoriečio buvo paimti tik 3 baisiausios būklės šunys, dar 10 keturkojų palikta, tikintis, kad šeimininkas pagerins jų sąlygas.

„Gyvenamajame name surasti dar 10 laikomų gyvūnų (9 šunys, 1 katė), tačiau žiauraus elgesio ar kankinimo požymių nenustatyta, todėl pagrindo tuo metu šiuos gyvūnus paimti nebuvo. Inspektoriai pateikė nurodymus, kuriuos per trumpą laiką savininkas turi įvykdyti dėl gyvūnų laikymo sąlygų pagerinimo bei kitų privalomų reikalavimų įgyvendinimo. Asmuo artimiausiu metu vėl bus tikrinamas ir jeigu šių nurodymų nebus įvykdęs, bus imamasi papildomų sankcijų.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais asmeniui pradėta administracinė teisena, gresia bauda ir gyvūnų konfiskavimas, be to, netrukus bus sprendžiama ir dėl kitų augintinių likimo, jei iki nustatyto termino trūkumai bus nepašalinti“, – apie šį įvykį 15min komentavo Valstybinė maisto veterinarijos tarnyba (VMVT).

Asmenims, pirmą kartą padariusiems administracinius nusižengimus, priskiriamus žiauriam elgesiui su gyvūnais ir jų kankinimui, gali būti skiriama 150-2000 eurų bauda.

VMVT atstovai redakcijai teigė, kad su agresyviai nusiteikusiais, nebendradarbiaujančiais, nesutinkančiais įsileisti gyvūnų savininkais inspektoriai susiduria nuolat – tai jau nebestebina. Pasitaikė atvejų, kai VMVT darbuotojai net nukentėjo fiziškai.

Žiaurios sąlygos, kuriose kai kurie neatsakingi savininkai laiko savo gyvūnus, inspektorių jau taip pat nebestebina. Nauja tik tai, kad pastebimas vis didesnis visuomenės neabejingumas – VMVT gauna nemažai pranešimų apie galimai žiaurų elgesį su gyvūnais.

Suprantama, ne visi pranešimai pasitvirtina, tačiau piliečių aktyvumas atskleidžia, kad žmonės nepraeina pro šalį ir, kilus menkiausiam įtarimui, praneša tarnybai.

Nuo 2022 metų pradžios dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, jų netinkamos priežiūros ir nelegalios veisimo veiklos iš savininkų paimta ir perduota, kol bus išnagrinėtos bylos, laikinam laikymui: 329 šunų, 89 katės ir 85 galvijai. Taigi vien šiemet nuo skriaudikų išgelbėti 503 gyvūnai.

Dėl šių pažeidimų, pritaikius administracinę teiseną, 54-iems gyvūnų laikytojams paskirtos nuobaudos. Iš viso baudų skirta už 28 810 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje