Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 25

Šiemet Kauno Migracijos skyrius išdavė per 65 000 asmens dokumentų

Įpusėjo metai, kurie visos šalies migracijos tarnyboms neabejotinai vieni iš sudėtingiausių. Baigė galioti pirmieji pasai, kurie prieš 20 metų buvo išduoti absoliučiai daugumai Lietuvos Respublikos piliečių ir pirmosios asmens tapatybės kortelės, kurios buvo išduodamos 10 metų terminui.
Renkami duomenys pasui
Renkami duomenys pasui / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Pasų poskyrio darbuotojai per 6 šių metų mėnesius išdavė jau virš 65 000 pasų, asmens tapatybės kortelių, o tai beveik du kartus daugiau negu pernai tokiu pačiu laiku.

Pasų poskyryje per vieną dieną pateikia prašymus asmens dokumentams gauti vidutiniškai apie 600 žmonių, kita tiek atsiima jau pagamintus dokumentus. Per pirmuosius šių metų šešis mėnesius sparčiai didėjo užsieniečiams išduodamų leidimų laikinai gyventi bei visų rūšių vizų išdavimas, daugiau patvirtinta kvietimų užsieniečiams laikinai atvykti į Lietuvos Respubliką.

Didelis darbo krūvis ir ženkliai padidėjęs interesantų srautas privertė ieškoti neeilinių sprendimų, kaip sumažinti susidariusias eiles, palengvinti dokumentų keitimo/gavimo procedūrą. Išanalizavus ir įvertinus susidariusią padėtį, atsižvelgiant į žmogiškuosius išteklius bei darbo krūvį, buvo įvykdyta darbuotojų apklausa dėl viršvalandinio darbo bei darbo poilsio dienomis. Pastebėję, kad didžiausios eilės susidaro pirmoje dienos pusėje, pradėta dirbti slenkančiu grafiku nuo 7 30 iki 18 valandos, taip pat be pietų pertraukos. Tokiu būdu dirbantiesiems interesantams tapo patogiau pasikeisti asmens dokumentus iki ir po darbo valandų.

Viena iš galimybių, kuria patogu naudotis pateikiant dokumentus Migracijos skyriuje – įdiegta policijos elektroninių paslaugų sistema (www.epolicija.lt).

Piliečiai aktyviai naudojasi šia sistema, šiuo metu vizitui į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Pasų poskyrį laikas rezervuotas iki rugpjūčio 13 dienos.

Didelės piliečių eilės susidarė ne tik Pasų poskyrio priimamuosiuose, bet ir dėl fizinės negalios negalinčių atvykti piliečių registracijos sąrašuose, kur interesantų eilė paslaugai nusidriekė pusmečiui į priekį.

Per 2013 metų I pusmetį užregistruoti 3 468 asmenys paslaugai į namus. Įvertinę susiklosčiusią padėtį, sudaryti grafikai darbui su mobilia duomenų nuskaitymo įranga ir nuo birželio 1 dienos dirbame taip pat ir šeštadieniais. Per I pusmetį tokiu būdu suteikėme paslaugą jau virš 1500 interesantų, dėl fizinės negalios negalintiems atvykti į Pasų poskyrį.

Siekdami padėti Kauno rajono garbaus amžiaus žmonėms, kuriems sunku atvykti į Pasų poskyrį, Migracijos skyriaus Pasų poskyrio darbuotojai bendradarbiauja su Kauno rajono seniūnijomis, socialinės globos namais, slaugos ligoninėmis. Pagal iš anksto sustatytą grafiką, atsižvelgiant į numatomą poreikį, per I šių metų pusmetį jau dirbome Taurakiemio, Vandžiogalos, Ežerėlio, Babtų, Raudondvario ir kitose seniūnijose. Darbuotojai, nuvykę su mobilia biometrinių duomenų nuskaitymo įranga seniūnijų, socialinių paslaugų, slaugos ligoninių patalpose vykdo asmens dokumentų priėmimą.

Migracijos skyriaus darbuotojai įtemptai dirba, pagal galimybes stengiasi padėti visiems, norintiems gauti/keisti asmens dokumentus ir dėkoja kantriai laukiantiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius