Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 14

Šiemet užsienyje atostogaus daugiau nei dešimtadalis šalies gyventojų

2009 metais užsienyje atostogauti ketina 13 proc. šalies gyventojų, tuo tarpu kas šeštas dirbantis lietuvis ilsėtis neketina, rodo Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa.
Atostogos
Atostogos / Photos.com
Temos: 2 Tyrimas Atostogos

Anot gegužės 20–28 d. atlikto tyrimo, kaip ir anksčiau, populiariausia kryptimi išlieka Turkija, kur atostogas ketina praleisti 3 proc. suaugusių šalies gyventojų. Kitos populiarios poilsinių kelionių kryptys – Graikija, Ispanija ir Tunisas. Minėtose valstybėse atostogas leisti planuoja atitinkamai 2,4 proc., 1,6 proc. ir 1,4 proc. dirbančių šalies gyventojų. 12 proc. dirbančiųjų per atostogas norėtų vykti į kokias nors kitas šalis, teigiama pranešime spaudai.

Anot kelionių organizatoriaus „Star Express“ vadovės Jolantos Gorbačevskos, atostogų planavimo Turkijos, Graikijos, Ispanijos ir Tuniso kurortuose populiarėjimas tarp šalies gyventojų sietinas su kokybiniais pokyčiais Lietuvos turizmo rinkoje bei didėjančia ir vis kokybiškesne poilsinių kelionių minėtų valstybių kurortuose pasiūla.

„Daugeliui vidutines ir didesnes pajamas gaunančių lietuvių atostogos užsienio kurortuose jau tampa tradicija – vis daugiau klientų kreipdamiesi dėl kelionės įsigijimo būna apsisprendę dėl konkretaus kurorto ar net viešbučio. Ne vienas šalies gyventojas yra pasimokęs, jog kainos ir kokybės santykis dažnai būna pranašesnis užsienio kurortuose nei ilsintis Lietuvos pajūryje ar kaimo turizmo sodybose“, – sako „Star Express“ vadovė.

Remiantis minėtuoju tyrimu, daugiausia užsienio valstybėse ilsėtis ketina įmonių ir įstaigų vadovai, specialistai, tarnautojai bei besimokantis jaunimas. Graikijoje atostogauti ketina net 16 proc., Turkiją ketina rinktis 6,1 proc. o Ispaniją ir Tunisą – po 4,1 proc. vadovų ir savininkų. 18 proc. vadovų ir savininkų nurodė, jog poilsiui rinksis kitas nei anksčiau minėtas šalis.

6 proc. specialistų ir tarnautojų nurodė, jog šiais metais ketina ilsėtis Turkijoje, po 1,8 proc. – Ispanijoje ir Graikijoje, 1,4 proc. teigė, jog planuoja ilsėtis Tunise. Anot tyrimo, 16 proc. specialistų ir tarnautojų planuoja rinktis kitas nei minėtas šalis.

Kas šeštas (16 proc.) dirbantis Lietuvos gyventojas šiais metais neketina atostogauti, tuo tarpu du trečdaliai (63 proc.) per atostogas ilsėsis namuose, sodyboje ar sode. Daugiau nei trečdalis (35 proc.) dirbančiųjų atostogauti vyks į Lietuvos pajūrį.

Kad 2009 metais neketina atostogauti, dažniau nurodė vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, mažuose miesteliuose ar rajonų centruose, bei tie, kurie savo šeimos finansinę situaciją apibūdina kaip blogą.

18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų iš 100 Lietuvos vietų apklausa, kurios metu klausimai buvo užduoti 1009 respondentams, vyko bendrovės „Star Express“ užsakymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius