Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 10

Sigitas Puodžiukas atostogaudamas sugebėjo laimėti atranką centre, kuriam pats vadovauja

Besibaigiant valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (ŽŪIKVC) vadovo Sigito Puodžiuko kadencijai centre įvyko atranka generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigoms užimti, kurią laimėjo tas pats S.Puodžiukas. Po to žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pasirašė įsakymą, kuriuo S.Puodžiukui pavedė laikinai eiti generalinio direktoriaus pareigas. Ministerija aiškina, kad naujo vadovo ieškoti nebeverta, nes centras bus jungiamas su kita valstybės įmone.
Sigitas Puodžiukas
Sigitas Puodžiukas

ŽŪIKVC išgarsėjo pavasarį, kai paaiškėjo, kad centras priglaudė konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio uošvį Evaldą Čijauską, kuris centre jau nebedirba. Tuomet S.Puodžiukas nelabai slėpė, kad sulaukia aukštesnių vadovų prašymų pagelbėti įdarbinant vieną ar kitą žmogų.

Gruodžio pabaigoje turėjo baigtis S.Puodžiuko, kaip centro generalinio direktoriaus, kadencija.

Lapkričio 29 dieną žemės ūkio ministras G.Surplys pasirašė įsakymą, kuriuo patobulino centro struktūrą – ligtol buvo numatytas tik vienas generalinio direktoriaus pavaduotojas, o po korekcijos atsirado du.

Kaip 15min penktadienį pasakojo pats S.Puodžiukas, jis laimėjo įmonėje paskelbtą atranką direktoriaus pavaduotojo pareigoms.

„Tuo metu, kai buvo ta atranka, aš atostogavau. Atostogavau nuo lapkričio 27 dienos dėl asmeninių problemėlių, kurias turiu“, – 15min sakė jis paklaustas, ar, jo nuomone, gerai, kad dėl jo ateities įmonėje sprendė jo paties pavaldiniai – jei atranka vyko pačioje įmonėje, atrankos komisiją turėjo sudaryti jo pavaldiniai.

Kaip 15min informavo Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Martynas Žilionis, S.Puodžiukas nuo gruodžio 6 dienos yra paskirtas ŽŪIKVC generalinio direktoriaus pavaduotoju, laikinai einančiu generalinio direktoriaus pareigas.

„Sprendimą, kuriam iš pavaduotojų pavesti laikinai vykdyti direktoriaus funkcijas... Yra ministro įsakymas“, – paaiškino S.Puodžiukas. Prieš tai jis parašė prašymą būti atleistas iš centro vadovo pareigų.

Tiesiai paklaustas apie tai, jog šis žingsnis atrodo kaip noras išlikti centre ir po to, kai baigsis kadencija, S.Puodžiukas sakė, kad jis galėjo sulaukti savo paskutinės kadencijos dienos.

„Bet kadangi buvo tokie sprendimai – pakeista struktūra, be abejo, aš toje atrankoje sudalyvavau iš tikrųjų nieko nevengdamas“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad įsakymu jam pavesta laikinai vadovauti centrui iki bus rastas naujas jo vadovas.

Atsakymuose 15min M.Žilionis aiškino, kad S.Puodžiukui pirmiausiai pavesta užbaigti du svarbius projektus: sukurti e.čekių informacinę sistemą ir atnaujinti svetainę produktukainos.lt.

S.Puodžiukas 15min priminė, kad ateityje šio centro neliks, nes yra priimtas sprendimas reorganizuoti ŽŪIKVC sujungiant jį su distancinių tyrimų ir geoinformatikos centru „GIS-centras“. Pagal planą, tai turėtų įvykti iki 2019 metų pabaigos.

„Racionaliai žiūrint, ar ministerija skelbs konkursą metams ar pusei metų naujam centro vadovui iki tos reorganizacijos, atviras klausimas. Jei skelbs, tada bus naujas vadovas“, – kalbėjo jis.

M.Žilionis teigė, kad laikinojo vadovo centrui būtent ir reikėjo dėl įmonių jungimo.

„Šiuo metu kaip tik rengiami sujungimo dokumentai. Kadangi įmonės bus sujungtos, neverta ieškoti nuolatinio vadovo vienai iš jų – darbus pabaigs laikinasis, o sujungus bus ieškoma vadovo naujai įmonei“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius