Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 19

Signatarus pagerbti galima įvairiais būdais, sako premjeras A.Kubilius

Premjeras Andrius Kubilius sako manąs, kad Kovo 11-osios Akto signatarus pagerbti galima įvairiais būdais, o tolesnės diskusijos dėl apdovanojimų ordinu gali atrodyti „gana keistai“.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Premjeras Airiai

Tai Vyriausybės vadovas sakė praėjus dienai po to, kai Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė pareiškė esanti įžeista ir suglumusi dėl Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimo, kuriuo šalies vadovė suabejojo, ar būtina Kovo 11-osios signatarus apdovanoti Vytauto Didžiojo ordinu.

„Aš manau, kad galima įvairiais būdais tą pagarbą išreikšti. Nežinau, iš kur gimė ta iniciatyva, kad dvidešimtmečio proga reikia apdovanoti visus kažkokiu aukščiausiu apdovanojimu. Tai irgi nėra galbūt nesvarstytinas dalykas, bet lygiai taip pat galima nesiginčijant dėl apdovanojimų sutarti dėl to, kokiu būdu išreikšti žmonių širdžių ir visuomenės nuotaikų pagarbą signatarams“, – interviu radijui „Znad Willi“ penktadienį sakė A.Kubilius.

„Manau, kad ir patys signatarai galėtų suprasti, kad šitoje situacijoje tolesnė diskusija dėl apdovanojimų gali atrodyti gana keistai“, – teigė ministras pirmininkas. Prezidentė D.Grybauskaitė ketvirtadienį pabrėžė, kad apdovanojimai Vytauto Didžiojo ordinu valstybei sunkmečiu kainuotų apie 1 mln. litų.

„Galiu tik tiek pasakyti, kad visi pasirašę 124 signatarai yra labai gerbiami žmonės. Per dvidešimt metų jie buvo daugelį kartų apdovanoti įvairiausiais valstybės apdovanojimais, beveik visi gavo žemės, beveik visi gavo automobilį. Papildomi apdovanojimai valstybei kainuotų šio sunkmečio metu, kai mes mažiname pensijas žmonėms ir atlyginimus, apie vieną milijoną. Toks mano atsakymas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Tuo metu B.Valionytė tvirtino, kad Kovo 11-osios Akto signatarams apskritai nėra skirta jokių apdovanojimų, išskyrus atmintinį dešimtmečio proga išleistą Lietuvos nepriklausomybės medalį.

Pasak naujienų portalo delfi.lt, pats Signatarų klubas neformaliame pokalbyje su prezidentūros atstovais yra pasiūlęs apdovanoti signatarus Vytauto Didžiojo ordino Didžiuoju kryžiumi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius