-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 08

Šilainių Kaune gyventojai: vandens tiekėjai nori iš mūsų pavogti Velykas

Kauniečiai skundžiasi, kad jau daugiau nei du mėnesius dalyje Šilainių mikrorajono daugiabučių vandens spaudimas yra toks mažas, kad neįmanoma nei nusiprausti, nei valgio pasigaminti. Atsakydama „Kauno vandenys“ 15min patikino, kad vandens tiekimas Šilainiuose vyksta be pertrūkių, tad problema, tikėtina, yra daugiabučio namo vidaus tinkle, už kurį bendrovė nėra atsakinga.
Geriamo vandens čiaupas
Geriamo vandens čiaupas/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į 15min kreipėsi Vėtrungės gatvės Kaune gyventoje Ramūnė.

„Jeigu Grinčas vagia Kalėdas, tai bendrovė „Kauno vandenys“ kėsinasi pavogti mūsų Velykas. Jau daugiau nei du mėnesius dalyje Kauno Šilainių mikrorajono daugiabučių vandens spaudimas yra toks mažas, kad neįmanoma nei nusiprausti, nei valgio pasigaminti. Atrodo, tarsi gyventume Sacharoje, kur gėlas vanduo – brangenybė“, – vaizdžiai problemą dėstyti pradėjo kaunietė.

Vonios patalpose esantys gyvatukai, pasak jos, nešyla, tad kaupiasi drėgmė.

Nors namo administratorius nuolat ieško būdų problemos sprendimui dėl vandens slėgio kėlimo, niekas nesikeičia.

„Į mūsų prašymus sutvarkyti vandens tiekimą „Kauno vandenys“ nereaguoja. Nebežinome, ką daryti ir kur kreiptis. Jūs esate paskutinė mūsų viltis. Tarp kaimynų daug senyvo amžiaus žmonių, jaunų šeimų su mažais vaikais. Visi kenčiame valdininkų abejingumą“, – tikino Ramūnė.

Kaip 15min teigė „Kauno vandenų“ atstovė spaudai Vaida Bytautė, vandens tiekimas Šilainių mikrorajone vyksta be pertrūkių. Slėgis, neva, yra pastovus – tarp 3,4 ir 3,7 baro, ko visiškai pakanka devynaukščiams namams. Didesnio aukštingumo pastatams papildomai įrengiami siurbliai slėgiui sukelti.

„Visai šalia Vėtrungės gatvės yra pagrindinis bendrovės Šilainių kontrolinis taškas (Rasytės g. 7). Slėgių ribos dieną ir naktį pastarąsias dešimt parų buvo tarp 3,4 ir 3,7 baro (pridedame lentelę).

UAB „Kauno vandenų“ nuotr./Slėgių ribos dieną ir naktį Šilainių kontroliniame taške
UAB „Kauno vandenų“ nuotr./Slėgių ribos dieną ir naktį Šilainių kontroliniame taške

Tikėtina, kad problema yra daugiabučio namo vidaus tinkle. Kadangi „Kauno vandenys“ vidaus tinklų neeksploatuoja, galime tik patarti kreiptis į namo administratorių vandens slėgio svyravimo priežastims nustatyti“, – nukreipė „Kauno vandenų“ atstovė.

Pasak jos, reikia patikrinti namo vidaus vamzdyną bei jo armatūrą – ventilius, sklendes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius