-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 08

Šilainius užgrius antstoliai?

Kauno Šilainių gyvenamajame rajone socialiniame būste gyvenantys kauniečiai kalena iš baimės dantimis išgirdę skambutį prie durų: galbūt atėjo antstolis aprašyti jų turto už nesumokėtus komunalinius mokesčius.
Šilainių gyventojai jau 4 mėnesius nesulaukia mokesčių sąskaitų.
Šilainių gyventojai jau 4 mėnesius nesulaukia mokesčių sąskaitų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Baltų prospekto daugiabutyje, socialiniame būste gyvenantis Vytautas Jonavičius mokesčių nemoka jau nuo vasario mėnesio. Ne todėl, kad neturi pinigų: nežino, kaip apmokėti sąskaitas, nes jau keturis mėnesius jų negauna.

Neskaidrių viešųjų pirkimų įkaitais tapo šimtai socialinio būsto Šilainiuose gyventojų, kurių mokesčių sąskaitas ilgą laiką administravo bendrovė „City Service“.

Mokesčio administravimo sutartis su šia įmone pasibaigė šių metų vasarį, viešųjų pirkimų konkursas užtruko, todėl gyventojai iki šiol negauna mokesčių sąskaitų ir negali jų apmokėti.

„Mums visiškai nesvarbu, kas mus administruoja. Bet anksčiau laiku gaudavome sąskaitas, o dabar jų nesulaukiame. Dabar tai net gerai, pinigėlių daugiau lieka. Tačiau kas bus, kai paslaugas teikiančios įmonės mus prigriebs už skolas, delspinigių pareikalaus?“ – nerimavo V.Jonavičius.

Kauno miesto savivaldybės gyvenamojo fondo administravimo skyriaus vedėja Birūta Kaulakytė pripažino, jog užsitęsus konkursui savivaldybė kol kas negali imtis administruoti mokesčių.

„Bet gyventojai gali atvykti į savivaldybę, mes jiems išrašysime sąskaitas, kurias galės apmokėti“, – paaiškino B.Kaulakytė.

Negalėdama surinkti socialinio būsto mokesčių, savivaldybė prarado apie 1 mln. Lt.

Naujoji Kauno miesto valdžia kreipėsi į Konkurencijos tarybą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydama ištirti įtarimus, kad Kauno daugiabučių administravimo konkurse buvo kartelinių susitarimų ir korupcijos apraiškų.

Skandalas kilo paaiškėjus, kad mažiausią kainą pasiūliusi bendrovė atsisakė pasirašyti sutartį ir konkurso laimėtoju tapo didžiausią kainą pasiūliusi „City Service“, kuri jau kelerius metus administruoja daugiabučius Šilainiuose, Dainavoje ir Centre.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius