Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 11 /15:44

Šilalės rajone buvo išsiliejusios cheminės medžiagos, žala gamtai bus skaičiuojama

Šilalės rajone per avariją trečiadienį iš sunkvežimio išsiliejus tūkstančiui litrų azoto rūgšties bei kelių rūšių druskos, aplinkosaugininkai sako, kad žala gamtai bus skaičiuojama. 
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Policijos reidas Kaune

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos ketvirtadienį pranešė, kad susidūrus dviem automobiliams, nuo kelio nuvažiavo cheminėmis medžiagomis prekiaujančios bendrovės „Margūnas“ sunkvežimis.

Pasak departamento, į aplinką pateko 1 tūkst. litrų azoto rūgšties, 165 kilogramai kaustinės sodos tirpalo, 200 kilogramų valgomosios ir 150 kilogramų techninės druskos.

„Įvertinus į aplinką patekusių cheminių medžiagų kiekius, aplinkosaugininkai atliks aplinkai padarytos žalos paskaičiavimą, ir eismo įvykio kaltininkas turės atlyginti padarytą žalą“, – rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Kaip skelbė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, trečiadienio rytą, 8.11 val., buvo gautas pranešimas, kad Kaltinėnų seniūnijoje, Pelkių kaime, ties Skuburio ir Plento gatvių sankryža, susidūrė automobilis „Toyota Rav4“ su cheminių medžiagų konteinerius gabenančiu sunkvežimiu „Scania 280“.

Per avariją nuo sunkvežimio galo ant pievos nukrito du cheminių medžiagų konteineriai, viename jų buvo viena tona azoto rūgšties.

Konteinerį ugniagesiai atvertė ir nutekėjimas buvo sustabdytas, surinktos išsibarsčiusios 300 kilogramų druskos tabletės „Extra“ bei nušluota apie 100 litrų išsiliejusios skystos sodos.

Surinktu kroviniu toliau rūpinsis įmonės atstovai.

„Toyota Rav4“ vairuotoją greitoji pagalba išvežė į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius