Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 17

Šildymo sąskaitos vasarį ne taip smaugs

Klaipėdiečiai už šildymą sausio mėnesį mokės ženkliai mažiau. Paskaičiuota, kad sąskaitos už šilumą bus maždaug 17 proc. mažesnės nei už gruodį.
„Klaipėdos energijos“ investicijų plane daugiausi lėšų numatyta šilumos tiekimo trasų atnaujinimui.
Klaipėdiečius pasiekė kur kas mažesnės sąskaitos už namų šildymą. / 15min.lt nuotr.

Dviejų kambarių 40 kv. metrų bute gyvenanti klaipėdietė už šildymą gruodį sumokėjo 297 Lt. Tai pati didžiausia sąskaita per pastaruosius metus. Tačiau už sausį paskaičiuota jau kur kas mažesnė suma – 232 Lt.

Anot „Klaipėdos energijos“ Klientų aptarnavimo centro vadovo Virginijaus Zutkio, šilumos kaina išliko tokia pati, tačiau sausis buvo kur kas šiltesnis, todėl ir sąskaitos – mažesnės. Sausį vidutinė lauko temperatūra buvo -1,1, gruodį -5.6 laipsnio žemiau nulio.

Pakaičiuota, kad vidutiniškai sausį šildymui sunaudota 20,99 kwh kvadratiniam metrui šilumos energijos. Naujos statybos namuose šis rodiklis siekia 9,7 kwh.

Brangiausiai šildymas atsiėju 1-2 aukštų namams, pigiau – didesniems nei 5 aukštų.
Tačiau, kaip praneša „Klaipėdos energija“, yra ir namų, kuriuose suvartojimas sausį, nepaisant šiltesnio oro, netgi išaugo. Specialistų manymu, tai galėjo nulemti gyventojų noras gyventi komfortiškiau: padidinus šilumą bute vienu laipsniu – sąskaita padidėja maždaug 5 proc.
Mažiausiai už šilumą mokės renovuoto daugiabučio Naujakiemio g. 9 gyventojai. Jiems paskaičiuota, kad šildymas atsieis maždaug 1,49 Lt už kvadratinį metrą. Panašią kainą – 1,55 Lt – mokės ir naujos statybos daugiabučio Dragūnų g. 10 gyventojai.

Didžiausios sąskaitos pasiekė Danės g. 37 gyventojus – 7,18 Lt už kvadratinį metrą.

Didžiausias kilovatvalandžių suvartojimas lyginant su vidutiniu (20,99 kWh/m²) suvartojimu mieste buvo bendrovių „Mūsų namų valdos“ (26,67 kWh/m²) ir„Vitės valdos“ (24,63 kWh/m²) administruojamuose namuose.

Mažiausias šilumos suvartojimas buvo bendrijose (19,34 kWh/m²), o butų ūkių namuose lyginant su miesto vidurkiu (20,99 kWh/m²) bendrovių ,,Pempininkų valdos” (19,78 kWh/m²) ir „Debreceno valda“ (20,77 kWh/m²) administruojamose namuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius