-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 06

Šildymo sezonas Kaune nuo balandžio 6 d. nenutrauktas

Kauno miesto savivaldybė apgavo kauniečius: savaitės pradžioje paskelbę, kad nuo balandžio 6 d. skelbiama šildymo sezono pabaiga, trečiadienį valdininkai pranešė naują žinią – radiatoriai dar neatšals.
Šildymas
Šiuo metu apskaičiuota šildymo kaina Klaipėdoje yra mažiausia Lietuvoje.

„Šildymo sezono pabaigos gyvenamuosiuose namuose nuo balandžio 6 d. negalime skelbti, nes, vadovaujantis energetikos ministro patvirtintomis Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklėmis, šildymo sezoną galima baigti, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė už 10 laipsnių šilumos. Išjungiant šildymą, kol tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra nesiekia šios temperatūros, būtų pažeidžiamos tų gyventojų teisės, kurie dar nenori šalti“, – sakė Kauno miesto savivaldybės direktorė Edita Gudišauskienė.

Energetikos skyriaus darbuotojai informuoja, kad dėl pirmadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegijos rekomendacijos nuo balandžio 6 d. baigti šildymo sezoną kilo didelis Kauno miesto gyventojų nepasitenkinimas dėl per ankstyvos šildymo sezono pabaigos. Gyventojai skambino į savivaldybę ir prašė dar nenutraukti šildymo sezono.

Savivaldybė primena, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos šilumos ūkio įstatymo 13 straipsniu šilumos vartotojai turi teisę, suderinę su šilumos tiekėju, jeigu yra techninės galimybės, patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant nustatytų higienos normų.

Sinoptikų duomenimis, ketvirtadienį Kaune naktį bus 7, dieną – 11 laipsnių šilumos, penktadienį naktį 1, o dieną – 5 laipsniai šilumos. Šeštadienį dar šalčiau: naktį apie 0, o dieną – tik 4 laipsniai šilumos.

Kitos savaitės pradžioje žadama, kad naktimis atšals ir iki 1–2 laipsnių šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius