-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Šildymo sezono pradžia – kol kas tik darželiuose

Nuo šios savaitės uostamiesčio darželių auklėtiniai jau gyvens šiltai – oficialiai šildymo sezonas Klaipėdos ikimokyklinėse ugdymo įstaigose pradedamas jau šiandien, pirmadienį.
Po atominės elektrinės uždarymo šildymas visaginiečiams gali pabrangti net septynis kartus.
Šildymas / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Kitiems klaipėdiečiams butuose ir darbovietėse šylančių radiatorių dar teks palaukti. Anot Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gembutienės, pirmadienį šildyti nebūtinai bus pradėti visi darželiai, nes gali kilti techninių nesklandumų. Šilumos ūkio prižiūrėtojai pradėti šildyti privalo per tris dienas.

Tačiau ne visose ikimokyklinio ugdymo įstaigose net ir pradėjus šildyti bus jauku – uostamiestyje yra apie 20 darželių, kuriuose iki šiol nepakeisti seni langai. Dar prieš naujuosius mokslo metus Klaipėdos savivaldybė, miesto politikai gavo ne vieną tėvų skundą, kad kai kurių ikimokyklinių įstaigų techninė būklė yra kone tragiška: iki šiol nepakeisti pasenę ir susidėvėję langai, durys, įskilusios sienos. Kai kuriuose darželiuose žiemą patalpų temperatūra siekia vos 9–12 laipsnių šilumos.

Darželių būklė prasta, nes trūksta lėšų jų remontui. Vienos įstaigos visiems langams pakeisti vidutiniškai reikia 350–450 tūkst. Lt. Šiuo metu Klaipėdoje yra 52 ikimokyklinės įstaigos, 32-ose iš jų langai pakeisti. Kaip teigė V.Gembutienė, kitais metais iš paskolos lėšų planuojama pakeisti langus dar bent 8 darželiuose.

Gyventojų prašymų nesulaukė

Uostamiesčio mokyklose šiomis dienomis neplanuojama pradėti šildymo sezono, nes spalio pradžioje moksleiviams prasideda atostogos. „Klaipėdos energijos“ Šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktorius Virginijus Zutkis teigė, kad ikimokyklinės įstaigos 100 proc. techniškai yra pasiruošusios šildyti. Tuo tarpu gyventojams dar neskubama skelbti šildymo pradžios.

„Gyventojų daugumos pritarimu šildymas gali būti pradėtas bet kada. Bet iki šiol dar nesame sulaukę skambučių ar kreipimosi, kad kuriame nors pastate pradėtume šildymą“, – teigė pašnekovas.

Oficiali šildymo sezono pradžia skelbiama, kai trijų parų vidutinė oro temperatūra nesiekia 10 laipsnių šilumos.
 

Pernai šildymo sezonas Klaipėdoje buvo paskelbtas spalio 13 d., užpernai – spalio 27 d. V.Zutkio teigimu, šiemečiai rudens orai akivaizdžiai rodo, kad šildymo pradžia bus skelbiama greičiausiai iki mėnesio vidurio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius