Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 13

Šildymo sezono startas – dar ne visur

Klaipėdiečiai jau nuo pirmadienio gali džiaugtis šiluma namuose, tačiau ne visi patenkinti anksčiausiai per pastaruosius penkerius metus prasidėjusiu šildymo sezonu.
Dėl brangstančių dujų šildymo sezono gyventojai laukia su nerimu.
Šildymo sezonas Klaipėdoje startavo sklandžiai, tačiau šildoma dar tik apie 80 procentų miesto. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Šiemet šildymo sezonas palyginus su pernai metais prasidėjo pora dienų anksčiau: pernai šildymas mieste įjungtas spalio 13-ąją. „Kaip šilumos tiekėjai mes jau seniai laukėme šildymo sezono pradžios, mūsų sistemos dirba sklandžiai. Bet yra bendrijų, kurios dar vis vykdo rekonstrukcijas. Dvi bendrijos dar nebaigė vidaus šildymo sistemos rekonstrukcijos darbų. Matyt, jie tikėjosi, kad šildymo sezonas prasidės vėliau“, – dabartinę situaciją apibūdino „Klaipėdos energijos“ Šilumos tiekimo departamento direktorius Leonardas Jokubauskas

Dar gali išlįsti problemų

Iki šio šildymo sezono pradžios Klaipėdoje pastatyti 28 nauji šilumos punktai. Tikimasi, kad modernizavus šildymo sistemas, šiluma bus naudojama taupiau. L.Jokubausko teigimu, „Klaipėdos energija“ įvykdė visus planus: rekonstravo daug šilumos tinklų, jiems suteikti leidimai eksploatuoti. Tačiau, kaip ir kasmet, nesklandumų nebus išvengta.

„Šilumos ūkių prižiūrėtojai nespėja įjungti šildymo namuose. Sunku patekti į butus ir iš sistemų išleisti orą, kai kurie žmonės išvažiavę į užsienį, tad negalima patekti į jų namus. Kol viskas susitvarkys, praeis apie savaitė“, – sakė pašnekovas.

Jo manymu, gerai, kad šildymo sezonas startavo anksčiau, nes iki šalčių dar gali išryškėti problemos, kurias galima spręsti tik esant teigiamai temperatūrai. Tai, jog gali atsirasti defektų, beveik neišvengiama, nes Klaipėdos mieste yra apie 200 kilometrų šildymo tinklų.

Atidėjo šildymą

Šiltesnėmis patalpomis jau kiek anksčiau džiaugiasi miesto ugdymo įstaigos. Jose šildymo sistemos sutrikimų neaptikta. Tačiau „Verdenio“ mokykloje, esančioje Kretingos gatvėje, tvarkingam šilumos tiekimui trukdo šildymo sistemos ir patalpų rekonstrukcija. Mokykla nespėjo jos baigti laiku. „Pusė mokyklos bus modernizuota, pusė – ne. Šildymas bus tiekiamas, bet renovavimo darbus atlikęs rangovas turės atsakyti už pasekmes, jei kas atsitiktų“, – sakė L.Jokubauskas.

Anot Šilumos tiekimo departamento direktoriaus, dviejų namų, esančių Alksnynės ir Debreceno mikrorajonuose, gyventojai pareiškė norą šildytis nuo spalio 25-osios,  bet tai – pavieniai atvejai.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius