Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 09 22

Šildymo sezonui dar nepasiruošta

Uostamiesčio vaikų darželiai staiga užklupusiems šalčiams neparuošti.
Darželio grupė.
Darželio grupė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Daugumoje įstaigų dar nepatikrintos šildymo sistemos, neparengti tam būtini dokumentai.

Šildymo sistemas prižiūrinčios bendrovės „Lamberta“ vadovas Jonas Kondrotas teigė, kad netrukus visose ikimokyklinėse įstaigose bus atlikti būtini bandymai.

Tačiau kai kurių darželių būklė jam priminė tiksinčią bombą. Trijų miesto darželių – „Žiogelio“, „Pakalnutės“ ir „Radastėlės“ – situacija prilygsta avarinei. Tai patvirtino įmonės inžinieriai, kai įvertino ikimokyklinių įstaigų karšto ir šalto vandens vamzdynus. Paaiškėjo, kad jie visai susidėvėję.

Baiminamasi panašios nelaimės, kuri prieš 6–7 metus nutiko vienoje miesto mokykloje. Tuomet nutekėjus vandeniui nuostolis siekė kelis tūkstančius litų.

Iki šiol nė vienas miesto darželis neturi reikiamo dokumento, patvirtinančio, jog pastatas tinkamas šildymo sezonui.

„Daugiausia problemų ir turime dėl darželių. Juk ten maži vaikai, negali kada panorėjęs atlikti hidraulinių bandymų. Su mokyklomis yra paprasčiau”, – teigė „Lambertos“ vadovas.

Anot jo, pasiruošimą artėjančiam šildymo sezonui sutrukdė ir tai, kad tik prieš kelias savaites paaiškėjo viešųjų pirkimų konkurso rezultatai.

Dokumentų, liudijančių apie pasirengimą šildymui, neturi ir miesto mokyklos. Renovuojamoje Vytauto Didžiojo gimnazijoje tebemontuojama šildymo sistema.

Tačiau kaip teigė „Sobo sistemos“ vadovas Zigmas Šlepetis, jei iki spalio 1-osios ir nepavyks paruošti pastatų šildymo sezonui, tai iki spalio 10-osios  – tikrai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius