Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 16

Šilutėje parke rastą girtos motinos pamestą kūdikį globoja specialistai

Ketvirtadienį Šilutės parke ant žolės praeivių rastas devynių mėnesių kūdikis kurį laiką gyvens Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose. Stresą patyręs mažylis braukia ašarėles, tačiau bendrai, anot specialistų, jaučiasi neblogai.
Evakuotas teismo pastatas Kaune
Vaiko neprižiūrėjusi mama uždaryta į areštinę. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Šilutė Kūdikis

9 mėnesių berniuką, parke gulintį ant žolės, rado pasivaikščioti ėjęs vyras. Apžiūrėtas medikų jis apgyvendintas Klaipėdoje, kūdikių namuose.

„Neatrodo, kad būtų neprižiūrėtas, jo ūgis ir svoris normalus, pakalbintas nusišypso. Patyrė stresą, paverkia truputį, tačiau taip nėra, kad graudžiai verktų. Suaugęs pasakytų: „Oj, kaip man čia buvo“, o jis gi negali, pravirksta“, – sakė Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Aušra Nikolajevienė.

Neatrodo, kad būtų neprižiūrėtas, jo ūgis ir svoris normalus, pakalbintas nusišypso.

Anot jos, vaikas patyrė stiprių išgyvenimų – buvo paliktas pievoje, atrastas svetimų žmonių, iš vienos ligoninės vežtas į kitą. „Mes esame galutinė stotelė. Vaikui psichologiškai nėra malonu. Jis stebimas gydytojų, slaugytojų, psichologo“, – sakė direktorė.

Vos atrastas pievoje vaikas medikų buvo nuvežtas į Klaipėdos vaikų ligoninę, tačiau jokių rimtų negalavimų jam nenustatyta. 9 mėnesių kūdikį apžiūrėjo traumatologas, pediatras.

„Kiek jis pas mus bus, nežinia. Dirbs įvairūs specialistai, vaikų teisių ir kiti“, – teigė A.Nikolajevienė.

Direktorė prisiminė, kad tokie atvejai pastaruoju metu nėra reti. Neseniai du kūdikiai, dar naujagimiai buvo palikti vieniši, vienas gyvybės langelyje, kitas – laiptinėje. Abu kūdikius iškart priglaudė įsivaikinti norinčios šeimos.

Detalių neatskleidžia

Šilutės vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėja Indra Pranaitienė atskleisti daugiau detalių apie 9 mėnesių kūdikio šeimą nesiryžo. Moteris teigė sauganti vaiko, kuris galbūt vėliau ieškos naujų namų, interesus.

„Tyrimas pradėtas, vaiku pasirūpinta, jis sveikas, saugus, tuo džiaugiamės. Kol kas nenorime komentuoti. Iš policijos jokios informacijos nesame gavę ir visų smulkmenų, kas ir kaip nutiko, nežinome“, – kalbėjo I.Pranaitienė.



Teigiama, kad vaiko mama – 27-erių šilutiškė, kuri ketvirtadienį išgėrinėjo su bičiuliais. Moteris esą nė nesusiprato, kokiu momentu vaikas buvo iškeltas iš mašinos ir paliktas pievoje. Tik važinėdamasi kartu su sugėrovais ji pastebėjo, kad vaiko nebėra. Šilutiškei nustatytas 2 promilių girtumas, ji uždaryta į areštinę.

Kas yra vaiko tėtis, nežinia. Močiutė priglausti anūko nepanoro. Moteris turi ir devynerių metų mergaitę, kurios pati neaugina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius