-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 14 /15:12

Šilutės rajone dėl COVID-19 protrūkio uždaryta visa mokykla

96 Šilutės rajono Usėnų pagrindinės mokyklos auklėtiniai vos spėjus prasidėti naujiesiems mokslo metams nuo šio pirmadienio jau mokosi nuotoliniu būdu. Nustačius koronavirusinės infekcijos atvejų penkiose klasėse, nuspręsta dešimčiai dienų uždaryti visą mokyklą.
Šilutės rajonas
Šilutės rajonas / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Šiais mokslo metais tai pirmoji mokykla, kurią prireikė visą uždaryti dėl COVID-19.

Kaip pasakojo Šilutės rajono savivaldybės gydytoja Gintarė Tamošauskienė, nedidelėje mokykloje maždaug pusė mokinių yra sutikę testuotis.

Testuojant ir buvo nustatyti penki užsikrėtimo atvejai. Vėliau juos patvirtino ir PGR testai. Dalis vaikų jautė aiškius simptomus. Tarp pedagogų, kurie buvo skiepyti, viruso atvejų nenustatyta.

„Mokyklos bendruomenė, galbūt išsigandusi galimos viruso plėtros, pasitarusi savaitgalį priėmė sprendimą 10 dienų būti izoliacijoje visiems, taip tikimasi suvaldyti viruso plėtrą. Tada vėl visi grįš į klases.

Kitose mokyklose taip pat testavimo metu nustatoma koronaviruso atvejų, tačiau pakanka izoliuoti pavienes klases“, – sakė Šilutės rajono savivaldybės administracijos vadovas Virgilijus Pozingis.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./ Virgilijus Pozingis
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./ Virgilijus Pozingis

Šilutės rajone per pastarąją parą buvo nustatyti 5 užsikrėtimo atvejai. Ir nors šis skaičius – mažesnis, nei buvo paskutinėmis paromis, kai fiksuoti dviženkliai skaičiai, vis dar fiksuojamas augimas.

Savivaldybėje, kur gyvena beveik 43 tūkst. žmonių, šiuo metu serga 247 žmonės. Vietos ligoninėje gydomas 21 COVID-19 užsikrėtęs asmuo.

„Ligoninėje, mano turimais duomenimis, visi – nepasiskiepiję. Matome, kad plitimas yra visur. Serga ir vaikai, ir tėvai. Pastebimi susirgimai tiek šeimose, tiek darbovietėse.

Nuo pat rugpjūčio paskutinės savaitės matome augimą, greičiausiai jį matysime ir trečią savaitę“, – kalbėjo V.Pozingis, vadovaujantis ir rajono Ekstremalių situacijų valdymo komisijai.

Kalbėdamas apie mokyklas, jis pastebėjo, kad šiose viruso kontrolė vyksta. Tačiau pasibaigus pamokoms sukontroliuoti vaikus, nusimetančius kaukes, jau darosi neįmanoma.

V.Pozingis pasidžiaugė, kad šilutiškiai gan aktyviai skiepijasi. Praėjusią savaitę rajone pasiskiepijo apie tūkstantis gyventojų.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras 15min patvirtino, kad Usėnų mokykla kol kas vienintelė, uždaryta dėl COVID-19.

Šiuo metu šalies mokyklose užfikuostas 61 koronaviruso protrūkis (kai nustatoma du ar daugiau susirgimų). Izoliuota 1416 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius