Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 07 02

Šilutės rajone – jau ketvirtas meras per ketverius metus, juo išrinktas ką tik iškeptas „tvarkdarys“ Vytautas Laurinaitis

Trečiadienį neeiliniame rajono tarybos posėdyje 15 balsavus „už“ iš 26 balsavusiųjų tvarkdariu prieš riniimus tapęs buvęs liberalcentristas Vytautas Laurinaitis išrinktas Šilutės rajono meru. V.Laurinaitis tapo ketvirtuoju rajono meru per ketverius šios kadencijos metus. V.Laurinaitis vadovaus naujai valdančiajai koalicijai, kurią sudaro keturi „tvarkiečiai“, keturi liberalai ir keturi socialdemokratai.
Vytautas Laurinaitis pakeitė vėliavą ir gavo mero postą
Vytautas Laurinaitis pakeitė vėliavą ir gavo mero postą / A.Alkaitės nuotr.

Du dešimtmečius buvo liberalcentristu, bet ant išsvajotos karjeros pakopos užlipo tik sprukęs į kitą partiją – „Tvarka ir teisingumas“ pažadėjo mero postą ir žodį ištesėjo. Tokia Šilutės rajono tarybos nario, pedagogo iš Vainuto vidurinės mokyklos Vytauto Laurinaičio, karjeros istorija vietos politikoje.

Septynis mėnesius rajoną valdžiusi pernykščių perversmininkų grupuotė – „darbiečiai“, konservatoriai, „tvarkiečiai“ ir viena nepartinė –  neseniai suskilo.

„Tvarkiečiai“ palaikė opozicijos paskelbtą nepasitikėjimą rajono meru konservatoriumi Šarūnu Laužiku ir ketvirtasis iš eilės  perversmas rajono valdžios ešelone įvyko.

Septynis mėnesius rajoną valdžiusi pernykščių perversmininkų grupuotė – „darbiečiai“, konservatoriai, „tvarkiečiai“ ir viena nepartinė –  neseniai suskilo.

Š.Laužikas ir jo komanda trečiadienį buvo atleista iš pareigų.  

Pirmuoju šios kadencijos Šilutės rajono meru buvo valstietis liaudininkas Virgilijus Pozingis, po metų su trupučiu šį postą iš jo paveržė buvusi Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio padėjėja „tvarkietė“ Daiva Žebelienė. Pernai rudenį ją iš posto išvertė jos išduoti „tvarkiečiai“, konsolidavęsi su konservatoriais ir „darbiečiais“.

Ši „restoranine“ vadinta koalicija valdė vos septynis mėnesius. Apsigalvojo „tvarkiečiai“, palikę stebėtinai stipriais ryšiais susaistytą Darbo ir Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partinį tandemą Šilutėje.

Šilutė savivaldybės biudžetas yra pusiau praskolintas, vidutinis atlyginimas rajone – penkioliktas nuo galo tarp 60 savivaldybių, keli tūkstančiai žmonių prašo nemokamo maisto davinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius