Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 19 /2012 03 20

Šilutės rajone vanduo užliejo kelius, buvo evakuojami žmonės

Šilutės rajone, Nemuno žemupyje, ties Tatamiškio kaimu, įsitvirtinusi ir upės vagą užkišusi ledų sangrūda privertė upės tėkmę pasukti pievomis. Po vandeniu atsidūrė vietiniai keliai.
Evakuacija
Evakuacija / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Pirmadienio pavakare iš vandens apsupto Tatamiškio kaimo pasieniečių kateris išplukdė moterį su vaiku. Pastarieji, savaitgaliui atvykę į sodybą, staiga susigrūdus ledams ir šeštadienio naktį išsiliejus Nemunui, tapo potvynio įkaitais.

Apsemtose teritorijose kateriu ant oro pagalvės patruliuojantys pasienio pareigūnai parplukdė moterį su mažamečiu berniuku iki Sausgalvių kaimo. Apsemtose pievose karaliauja tūkstančiai migruojančių vandens paukščių. Vandens neapsemtose aukštumose ganosi pulkeliai stirnų.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba antradienį praneša, kad pirmadienį vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardą kreipėsi Šilutės rajono Tatamiškių kaime gyvenanti šeima. Žmonės pasieniečių paprašė pagalbos  iš apsemtos sodybos perkelti 55-erių moterį ir 5 metukų vaiką į tame pačiame rajone esantį  Sausgalvių kaimą.

Pagalbos prašymas iš užkardos iškart perduotas netoliese buvusiems ir sieną su Rusija saugojusiems pasieniečiams. Netrukus VSAT pareigūnai laivu ant oro pagalvės „Air Jet“ atskubėjo į apsemtą vietovę. Netoli Nemuno gyvenanti  55-erių moteris pasieniečiams pasakojo, kad paprastai potvynio metu jie naudoja valtį, tačiau šįkart ja negalėjo plaukti dėl didelio vėjo.

Moterį su vaiku pasieniečiai savo laivu saugiai  perkelė iš Tatamiškių į Sausgalvius bei grįžo tęsti sienos su Rusija apsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius