Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 16

Simbolinę dieną sostinėje prabilo paminklas Jonui Basanavičiui

Lietuvai minint Valstybės atkūrimo dieną Vilniuje „prabilo“ Jonas Basanavičius. Aušros vartų gatvėje stovintis skulptoriaus Gedimino Piekuro paminklas tautos patriarchui tapo 24–ąja MO muziejaus projekto „Vilniaus kalbančios skulptūros“ dalimi, rašoma muziejaus pranešime spaudai.
Paminklas J.Basanavičiui tapo 24–ąja projekto „Vilniaus kalbančios skulptūros“ dalimi
Paminklas J.Basanavičiui tapo 24–ąja projekto „Vilniaus kalbančios skulptūros“ dalimi / MO muziejaus nuotr.

Nepriklausomybės akto signataras, viena svarbiausių Lietuvos istorijos figūrų dr. Jonas Basanavičius į vilniečius ir miesto svečius kreipsis poeto, dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus tekstu, o savo balsus lietuvių bei anglų kalbomis skulptūrai „paskolino“ aktorius Dainius Svobonas ir žurnalistas Rytis Zemkauskas.

Skulptūros atidarymo renginyje dalyvavęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pabrėžė, jog tik nuo mūsų pačių priklauso, ar Vasario 16–oji bus švenčiama po šimto ir daugiau metų, ar bus susirenkama pasiklausyti, ką Jonas Basanavičius kalba miestiečiams.

Nuo šiandien Jonas Basanavičius jį pakalbinti sustojusiems žmonėms primins, kaip svarbu pakelti galvas aukštyn: pažvelgti į Vilniaus bokštus ir pavasarėjantį dangų, didžiuotis tuo, kas esame, ir drąsiai žvelgti į ateitį.

Tautos patriarcho paminklas – jau 24–oji MO muziejaus projekte „Vilniaus kalbančios skulptūros“, kviečiančiame tyrinėti miestą ir susipažinti su Vilniaus istorijai svarbiomis asmenybės, personažais, kitais miesto simboliais.

MO muziejaus nuotr. /Paminklas J.Basanavičiui tapo 24–ąja projekto „Vilniaus kalbančios skulptūros“ dalimi
MO muziejaus nuotr. /Paminklas J.Basanavičiui tapo 24–ąja projekto „Vilniaus kalbančios skulptūros“ dalimi

Interaktyvus projektas nuo 2015–ųjų siūlo aktyvaus ir turiningo laisvalaikio alternatyvą miestiečiams bei Vilniaus svečiams. Susidomėję praeiviai nuskenavę QR kodą gali sulaukti skambučio į savo išmaniuosius telefonus ir taip susipažinti su skulptūrose įamžintomis svarbiomis lietuvių istorinėmis asmenybėmis, kitų tautų atstovais ar fikciniais miesto personažais–simboliais.

„Vilniaus kalbančių skulptūrų“ projektą inicijavo MO muziejus, projekto globėjas – Vilniaus miesto savivaldybė. Su Vilniaus kalbančių skulptūrų žemėlapiu galima susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius