Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Šimtametė iki šiol rašo eilėraščius

Vasario 15-oji Kauno rajone buvo paženklinta dvigubu šimtuku. Akademijos miestelio gyventojai Adelei Adomėnienei sukako 100 metų, o Civilinės metrikacijos skyriuje įregistruotas šimtasis šiemet gimęs Kauno rajono gyventojas – Domas Pauža.
100-metė Adelė Adomėnienė
100-metė Adelė Adomėnienė. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Nors gyvena viena, ilgaamžė Kauno rajono gyventoja yra atsisakiusi seniūnijos paslaugų, ja rūpinasi ir aplanko globėja iš Kauno, su kurios šeima bendrauja nuo 1971 metų. Senolė tikina, kad kol kas ji gali pati savimi pasirūpinti. Jei reikia pagalbos, skambina globėjai ir kaimynams.

Puikią atmintį turinti ir iki šiol eilėraščius rašanti senolė sako, kad jos gyvenimo kelias ne tik ilgas, bet ir vingiuotas. Jai teko patirti du karus, palaidoti ne tik brolius ir seseris, bet ir du mažus savo vaikus, išgyventi vyro tremtį į Sibirą.

A.Adomėnienė gimė 1911 m. vasario 15 d. Rokiškio rajone, Skapiškio miestelyje. Ilgaamžė kilusi iš ūkininkų šeimos, baigusi 6 klases. Be jos, šeimoje augo 5 seserys ir 3 broliai. Jaunystėje Adelė mėgo austi, megzti, siuvinėti, giedojo bažnyčios chore.

Kauno rajono savivaldybės nuotr./Šimtojo Kauno rajono kūdikio tėčiui įteiktas tai liudijantis diplomas
Kauno rajono savivaldybės nuotr./Šimtojo Kauno rajono kūdikio tėčiui įteiktas tai liudijantis diplomas

Su vyru Steponu susilaukė 2 vaikų, kurie mirė dar maži. 1946 metais vyrą ištrėmė į Sibirą, kur jis išbuvo iki 1958 metų. 1963 metais su vyru atvyko gyventi į Kauno rajoną Ringaudų kaimą (dabar – Akademijos miestelį). Čia gyvena iki šiol. Vyras mirė 1999 metais. Iki pensijos senolė dirbo Noreikiškių ambulatorijoje.

100-asis metų kūdikis – iš Garliavos

Vasario 14-ąją Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas šimtasis kūdikis. Jubiliejinio gimimo liudijimo savininku tapo Domas Pauža, pasaulį išvydęs vasario 4 dieną.

Jis – trečiasis Žydrūnės ir Tautvydo Paužų, gyvenančių Garliavoje, vaikas. Brolio laukė dvi sesės: 12 metų Gabija ir 9-erių Gertrūda. Mergaitės, kaip sakė sūnų užregistruoti atėjęs tėtis, yra puikios mamos pagalbininkės, noriai padeda prižiūrėti mažąjį broliuką.

Praėjusiais metais, po gana ilgo laikotarpio, Kauno rajone gimė daugiau nei tūkstantis vaikų. Tūkstantasis gimimo liudijimas atiteko taip pat garliaviškei Editai. Mergaitės susilaukė Dovilės ir Dariaus Stagniūnų šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius