-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 29

Šimtmečio įvykis Lietuvos pašte – pašto ženkluose įamžinti 100 žymių pasaulio lietuvių

Penktadienį Lietuvos paštas pristatė valstybingumo šimtmečiui skirtą pašto ženklų bloką „Pasaulio Lietuva“. Šiame rinkinyje įamžinti šimtas pasaulio lietuvių. Pašto atstovai pabrėžė, kad tai unikalus atvejis, kai pašto ženkluose atsiduria gyvų asmenų portretai.
Pašto ženklo pristatymas
Pašto ženklo pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sveikindamas pašto ženklų pasirodymą susisiekimo viceministras Ričardas Degutis pasidžiaugė, kad šių metų Liepos 6-ąją, Karaliaus Mindaugo dieną, vainikuos viso pasaulio lietuvių giedama Tautiška giesmė.

„Šie metai svarbūs ir lietuviškam pašto ženklui, nes jis irgi švenčia savo šimtmetį. Labai džiugu, kad šiais metais išleidžiam tokį unikalų ženklų bloką – šimtą Lietuvos veidų“, – kalbėjo R.Degutis, dėkodamas tiems, kurie dalyvavo šiame projekte ir dirba vardan Lietuvos.

„Tai nedidelis savo dydžiu indėlis, bet reikšmingas ilgiems laikams“, – teigė jis.

Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė teigė, kad šis projektas unikalus tuo, jog pašto ženklai atspindės dabarties asmenybes.

„Toks pašto ženklų blokas ant kurio mes matome žmones, kurie yra tarp mūsų ir kurie yra ypatingi, savo indėliu prisidėję prie Lietuvos susiėjimo, susibūrimo, unikalus. Paštas sujungia, susieja žmones ir mes sutelkiame pasaulio lietuvius, sukuriame jungtis“, – kalbėjo ji.

„Palinkėsiu, kad tas džiaugsmas, kurį turime savo širdyje mus suvienytų Liepos 6-ąją“, – linkėjo A.Sungailienė.

Iniciatyvų „Lietuva 4.000.000” ir „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ vadovas Raimondas Daubaras sveikino pašto ženkluose įamžintus žmones.

„Noriu padėkoti ir žmonėms, kurie nepateko ant ženklų, kurie dalyvavo komisijos darbe“, – sakė jis, dėkodamas Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkei Daliai Henkei, „Global Lithuanian Leaders“ vadovei Kotrynai Stankutei ir kitiems prisidėjusiems.

„Šiandien visuose portaluose startavo atbulinis skaitliukas iki Liepos 6-osios, 21 valandos. Jis skaičiuoja likusį laiką iki akimirkos, kai pasaulyje nuskambės Lietuvos himnas“, – kalbėjo R.Daubaras, vildamasis, kad projektas suvienys keturis milijonus pasaulio lietuvių, milijoną iš jų, gyvenančius užsienyje.

Vienas iš pašto ženklų herojų, Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas teigė, kad šie pašto ženklai yra ženklas didesnių dalykų.

„Ryšiai yra pagrindas ne tik pašto sistemos, bet ir visos Lietuvos. Tai yra iššūkis mums visiems, dirbti tą darbą, jungti lietuvius visur. Liepos 6-osios iniciatyva, kai vienu metu bus giedama Tautiška giesmė bus dar vienas toks vienybės ženklas“, – kalbėjo G.Grušas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius