-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 24

Sinoptiko L.Pakščio perspėjimas klaipėdiečiams: sekmadienį uostamiestyje iškris gausūs krituliai

Potvynis nuslūgo, tačiau lietūs pajūryje, regis, liautis neketina, o juos papildys ir šlapdriba. Šį sekmadienį pajūryje laukiama gausių kritulių.
Patvinusi Dangės upė
Patvinusi Dangės upė / Roman M. nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budintis sinoptikas Lionginas Pakštys, paklaustas, kaip bus šį savaitgalį Klaipėdoje, atsako lakoniškai: „Blogai, panašiai, kaip ir praėjusį savaitgalį.“

Tiesa, remiantis skaičiais, kritulių iškris kiek mažiau. Praėjusį sekmadienį užfiksuota net 23 mm kritulių, o ateinantį laukiama 10–12 mm. Prognozuojama, jog lietus pereis į šlapdribą.

„Naktį į šeštadienį turėtų būti apie 2–3 mm, šeštadienio dieną šiek tiek mažiau – iki 1 mm, o sekmadienio naktį smarkokai turėtų iškristi šlapdriba, dieną taip pat“, – sakė L.Pakštys.

Anot sinoptiko, savaitgalį potvynių baimintis nederėtų, dairytis į lygį upėse vertėtų praėjus parai ar dviem po stipraus lietaus.

„Labai daug prilyta visur, pilna vandens, nesusigeria ir teka iškart. Reikia laukti, kol sutekės iš laukų į upes – po paros, po dviejų, praėjus smarkiam lietui, sukyla potvyniai“, – sakė sinoptikas.

Jo teigimu, šią savaitę Klaipėdą potvynis ištiko dėl viso komplekso priežasčių: iš Kretingos tvenkinių nutekėjo daug susikaupusio vandens, be to, vandens lygis buvo aukštas Danės upės žiotyse.

Per pastarąją parą vanduo Danėje nuslūgo, dar trečiadienį žiotyse būta 49 cm, o ketvirtadienį – 28 cm lygis.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas 15min teigė, jog kol kas rimtesnių perspėjimų iš tarnybų dėl artėjančio savaitgalio nesulaukė, tačiau visą dieną Taryboje pirmininkavęs meras teigė nuolat sekantis naujienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius