Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 29

Sinoptikas: neįprastas šaltis trauksis kitą savaitę

Šią savaitę spausiantis šaltukas, palyginti su ankstesnių metų orais, šiuo laikotarpiu nėra įprastas, tačiau 15min.lt kalbintas sinoptikas teigia, kad šaltis gali atlėgti jau kitą savaitę.
Paukščiai žiemą
Paukščiai žiemą / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Palyginti su vidutine daugiamete temperatūra, dabar ji kokiais 5 laipsniais žemesnė nei įprasta. O dėl sniego tai nieko nuostabaus“, – naujienų portalui 15min.lt sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Tiesa, sinoptikas pabrėžė, kad sniego kiekis šiuo metu Lietuvoje nevienodas. Kai kur jo visai nėra, o kai kur sluoksnis siekia 3 centimetrus. Tačiau rytiniuose ir pietiniuose šalies rajonuose sniego atsargos artimiausiu metu turėtų pasipildyti.

„Naktį pasnigs, pasirodys silpnos pūgos. Bus 11–16 laipsnių šalčio. Antradienį – be žymesnio sniego, vėjas nurims, bet temperatūra bus neaukšta – 6–11 laipsnių šalčio“, – vardijo V.Sakalauskas.

Trečiadienio ir ketvirtadienio naktimis šals smarkiau – termometro stulpelis rodys 12–18 laipsnių šalčio. Yra tikimybė, kad kai kur oro temperatūra nukris ir žemiau 20 laipsnių šalčio. „Trečiadienio, ketvirtadienio naktys bus šalčiausios. Paskui šalčiai atlėgs, bet padaugės sniego. Ketvirtadienio dieną pradės snigti ir snigs kone kasdien“, – prognozavo sinoptikas.

Anot jo, yra tikimybė, kad kitą savaitę šalčiai atlėgs, bus atodrėkis. „Bet, žinote, gali viskas pasikeisti, kita savaitė dar toli“, – sakė V.Sakalauskas.

Kaip jau skelbė naujienų portalas 15min.lt, šią savaitę numatomos pūgos, labai šalti orai.

Daugiau informacijos apie orus rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius