Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 13

„Širdis plaka Baltijai“ sparčiau registruotis tėvynainius privertė kaimynai latviai

Praėjus 20-čiai metų po Baltijos kelio, žmones vėl suburs rugpjūčio 22-23 dienomis vyksiantis vienybės bėgimas „Širdis plaka Baltijai“.
Baltijos kelias
Baltijos kelias / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Latviai Širdis

Per pirmąją savaitę užsiregistravusiųjų dalyvių skaičius pasiekė 5 tūkstančius. „Tai užsiregistravusiųjų „Širdis plaka Baltijai“ tinklalapyje skaičius“, – sako Kristina Nargėlaitė, „Širdis plaka Baltijai“ Lietuvos organizacinio padalinio komunikacijos koordinatorė. „Yra sukurtas renginio aplankas viename populiariausių socialinių tinklų „Facebook“, informacija sklinda sparčiai“, – priduria ji.

Vienybės renginio palaikymo jausmas stiprus ir labai jaučiamas, tačiau nenuostabu, jog tarp trijų Pabaltijo valstybių vyksta savotiškos varžybos.

Pasak K. Nargėlaitės, suskaičiavus užsiregistravusiuosius, paaiškėjo, kad aktyviausi yra mūsų kaimynai latviai. „Tai paskatino mūsų tėvynainius pasitempti ir būti aktyvesniems. Be to, „Širdis plaka Baltijai“ tinklalapyje laukiame ir dar neužsiregistravusiųjų. Juk yra žmonių, kurie priėjimo prie interneto tiesiog neturi“, – teigia K. Nargėlaitė.

Kiekvienas dalyvis, bėgsiantis „Širdis plaka Baltijai“ bėgime, gaus širdies ritmo matuoklį. Matuokliais gaunami duomenys bus susinchronizuoti su palydovu, kurio pagalba visi bėgikų širdies ritmai bus užrašyti į vieną kardiogramą. Tai bus ilgiausia, rekordinė kardiograma pasaulyje. Taip pat visi norintys galės „gyvai“ stebėti bėgikų pulsą internetu.

Stovėję prieš 20-imt metų „Baltijos kelyje“ kviečiami atvykti ir bėgti toje pat atkarpoje kaip ir prieš du dešimtmečius. Anot Daivos Kuklienės, „Širdis plaka Baltijai“ renginio organizavimo ir renginio rėmėjų paieškos koordinatorė Lietuvoje, svarbiausia šiame renginyje yra judėjimas, dalyvavimas, išreikštas noras. „Ar žmogus nubėgs, ar nueis, ar mama su vežimėliu nuvažiuos tą atkarpą – nėra svarbu“, – sako D. Kuklienė ir priduria, jog atkarpa gali būti ir kilometras, ir du, gali būti ir dešimt žingsnių. „Tai yra mūsų pareiga: parodyti jaunajai kartai, kuriai neteko pajusti to jausmo, kad mes galim ir esam stiprūs bei vieningi“.

Bėgimas prasidės rugpjūčio 22 d. 18 val., Vilniuje, Katedros aikštėje. Bėgikai bėgs į Rygą. Kiekvienos šalies bėgikai neš laišką kitai tautai. Laiškas bus užrašytas trimis kalbomis: lietuviškai, latviškai ir estiškai. Laiškas – tai žinia, palinkėjimas kitos tautos žmonėms. Kiekvieną žinią Latvijos prezidentas Valdis Zatleris perskaitys baigiamajame „Širdis plaka Baltijai“ renginyje, kuris įvyks rugpjūčio 23 d. 20 val. Rygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius