Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

Sirguliuojančius vaikus raginama nevesti į darželius

Nusistovėjus permainingiems, lietingiems, vėjuotiems orams, Klaipėdoje padaugėjo sergančiųjų gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis. Nemažą dalį susirgusiųjų sudaro vaikai, lankantys ikimokyklinio ugdymo įstaigas.
Klaipėdoje žiemą tenka šalti ne vieno vaikų darželio auklėtiniams ir darbuotojams.
Klaipėdoje pastaruoju metu vis daugiau peršalimo ligomis suserga darželinukai. / 15min nuotr.
Temos: 2 Vaikai Klaipėda

Pastaruoju metu į Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą kreipiasi nemažai tėvų, kurių vaikai lanko ikimokyklinio ugdymo įstaigas, skųsdamiesi, jog į lopšelius-darželius priimami sergantys vaikai. Ugdymo įstaigų darbuotojai taip pat pažymi, kad yra neatsakingų tėvų, kurie atveda sergančius vaikus, „įstumia“ juos į grupes ir palieka arba vaikus išleidžia prie įstaigos vartų ir vaikai ateina vieni. Dėl tokio  neatsakingo tėvelių požiūrio kenčia kiti vaikai, kadangi sergantis vaikas, patekęs į uždarą kolektyvą, labai greitai išplatina infekciją.

Tam, kad į ikimokyklinio ugdymo įstaigą nepatektų sergantys vaikai, didelė atsakomybė tenka ir lopšelių – darželių darbuotojams.

Lietuvos higienos normose nurodoma, kad draudžiama į įstaigą priimti vaikus, sergančius ar turinčius užkrečiamųjų ligų požymių: karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.. Jei vaikas sunegaluoja esant įstaigoje, jis turi būti izoliuojamas ir apie tai pranešama tėvams. Ne mažiau svarbu ir tai, kad persirgęs vaikas į ikimokyklinio ugdymo įstaigą sugrįžtų tik visiškai pasveikęs. Higienos normose nurodyta, kad po ligos vaikas gali būti priimtas tik tėvams (globėjams) pateikus gydytojo pažymą.

Pastebėjus, kad į ikimokyklinio ugdymo įstaigas priimami kosintys, sloguojantys ar turintys kitokių  užkrečiamųjų ligų požymių vaikai, neabejingi turėtų būti ir tokią įstaigą lankančių vaikų tėvai. Apie tokius atvejus reikėtų informuoti Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą ir jo teritorinius skyrius. Visuomenės sveikatos saugos kontrolės specialistai pagal gautą informaciją nurodytoje įstaigoje atliks operatyviąją valstybinę visuomenės sveikatos saugos kontrolę, o nustačius higienos normos pažeidimus, atsakingiems darbuotojams taikys administracinio poveikio priemones.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius