Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 10

Situaciją dėl NŽT vadovo sklypo nuomos ministerija prašo įvertinti VTEK

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) kreipsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) įvertinimo, ar naujasis Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovas Danielius Kuprys neįsipainiojo į interesų konfliktą deklaruodamas kitų ūkininkų naudojamus valstybinės žemės plotus.
Nacionalinė Žemės Tarnyba
Nacionalinė Žemės Tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo atveju (situaciją) aiškinamės, esame priėmę sprendimą kreiptis į VTEK, kad ji ištirtų ir nustatytų, ar buvo pažeidimų, ar nebuvo“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Klausiama, ar tuo atveju, jei būtų konstatuotas pažeidimas, D.Kuprys galėtų toliau eiti pareigas, V.Baltraitienė atsakė, kad interesų konflikto atveju reikėtų spręsti, ar D.Kuprys gali toliau dirbti šį darbą.

„Žemę (jis) išsinuomavęs dar pernai, ūkininkauja nuo 2011 metų ir tai niekam nedraudžiama, o ar buvo pažeisti viešieji ir privatūs interesai, mes manome, kad ne ministerija, o VTEK turėtų išaiškinti“, – sakė ministrė.

Į ministrę su prašymu įvertinti, ar naujasis NŽT vadovas nepasinaudojo tarnybine padėtimi, kreipėsi Seimo Antikorupcijos komisija. Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, komisija aiškinosi informaciją, jog D.Kuprys deklaravo Kupiškio rajone didžiausią karvių ūkį turinčios Danutės Adamonienės dirbamus laukus, kurių dalis yra valstybinė žemė. Tai NŽT direktorius padarė baigiantis žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo terminui, prieš pat vidurnaktį.

Už deklaruotus žemės plotus mokamos europinės išmokos. Apie tai, kad jos deklaruotą plotą perėmė aukštą postą sostinėje ką tik gavęs D.Kuprys, ūkininkė sužinojo iš Kupiškio savivaldybės specialistų. D.Adamonienė sako buvo priblokšta, nes šio žmogaus savo dirbamuose laukuose nė karto nebuvo akyse regėjusi.

Naujasis NŽT direktorius D. Kuprys dienraščiui tvirtino apsisprendęs atšaukti savo pasėlių deklaracijas: „Įvykdęs visas prisiimtas prievoles, atsisakysiu valstybinės žemės nuomos ir ūkininkavimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius