Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

Šiukšles deginsianti gamykla vis dar kursto aistras

Pirmadienį prie Klaipėdos miesto savivaldybės piketavo grupelė žmonių dėl ketinamos statyti atliekų deginimo jėgainės.
Pirmadienį prie Klaipėdos miesto savivaldybės piketavo visuomenininkai, sunerimę dėl atliekų deginimo jėgainės.
Pirmadienį prie Klaipėdos miesto savivaldybės piketavo visuomenininkai, sunerimę dėl atliekų deginimo jėgainės. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Ne vieną akciją prieš numatomą statyti jėgainę surengę piketuotojai sunerimo, jog visiškai nesitariama su visuomene, esą įstatymai grubiai pažeidinėjami, bus deginamos nerūšiuotos atliekos. Imta net teigti, kad šiukšlių deginimo šalininkai naudoja juodąsias technologijas.
Kritikos strėlės smigo ir į Klaipėdos miesto vadovą Rimantą Taraškevičių, kuris esą pareiškė, jog gyventojų apklausos metu neteisėtai renkami duomenys ir kreipėsi į prokurorus bei Saugumo departamentą, ar nevyriausybininkai nepažeidžia Lietuvos interesų.

Piketuotojai pasigenda viešumo, esą tokios statybos turi būti derinamos su klaipėdiečiais. Norima, kad kiekvienas veiksmas būtų viešinamas.

Visuomenininkai siekia galimybės organizuoti gyventojų apklausą, ar šie sutinka su gamyklos statybomis. Tokiai apklausai inicijuoti reikia 10 proc. rinkimų teisę turinčių asmenų parašų – maždaug 15 tūkst. Parašus surinkti reikia iki vasario 18 d., tam kad per savivaldos rinkimus būtų galima kartu klaipėdiečių paklausti nuomonės dėl termofikacinės jėgainės.

„Surinkti parašus – labai sudėtinga, tam vis trukdoma“, - teigė pirmadienį piketavusi visuomenininkė Laima Laurinavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius