Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 29

Šiukšlių išvežimas brangs Klaipėdos sodų gyventojams ir daugeliui biudžetinių įstaigų

Klaipėdos miesto Taryba nutarė visiems gyventojams nebranginti šiukšlių, kitais metais kainos už komunalines atliekas didinamos tik mieste esančių sodų gyventojams – jiems metinė rinkliava išaugs iki 140 litų ir daugeliui Klaipėdos biudžetinių įstaigų.
Į Lagoso šiukšlyną vežamos šiukšlės
Šiukšlių išvežimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl šio sprendimo atsirasiantį lėšų trūkumą padengti iš anksčiau sukauptų vietinės rinkliavos permokų, informuoja portalas ve.lt.

„Preliminariais skaičiavimais, lėšų trūkumas sieks 250-300 tūkst. litų per metus“, – teigia Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė, pasak kurios, iš viso šiuo metu savivaldybė yra sukaupusi beveik 10 mln. litų vietinės rinkliavos permokų. Dalį šių lėšų taip pat numatome skirti požeminių atliekų aikštelių įrengimui.

Pasak Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos, kitąmet brangiau už šiukšles mokėsiančios valstybinės ar privačios įstaigos sumažinti savo išlaidas gali deklaruodamos atliekų susikaupimo kiekį.

Atliekų surinkimo ir tvarkymo rinkliava dėl Europos Sąjungos direktyvų įgyvendinimo kitąmet drastiškai turėtų didėti beveik visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius