Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

Šiukšlyno „autoriai“ – pramogaujantys vaikai

Vilniaus centre kelias dienas mėtėsi krūvos išardytų kartoninių dėžių. Nors „15min“ niekas taip ir neprisipažino dėl šio šiukšlyno „autorystės“, tačiau ant kai kurių dėžių buvo matyti lipdukai, liudiję, jog jos kažkada priklausė šalia veikiančiai parduotuvei.
Išlankstytos parduotuvei „Maxima“ priklausiusios kartoninės dėžės buvo sumestos į krūvą netoli parduotuvės Mindaugo gatvėje. Labiausiai tikėtina, kad dėžių, panaudoję jas čiuožimui,  nesusirinko aplinkinių mokyklų moksleiviai.
Išlankstytos parduotuvei „Maxima“ priklausiusios kartoninės dėžės buvo sumestos į krūvą netoli parduotuvės Mindaugo gatvėje. Labiausiai tikėtina, kad dėžių, panaudoję jas čiuožimui, nesusirinko aplinkinių mokyklų moksleiviai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės Mindaugo gatvėje esančios visą parą veikiančios parduotuvės „Maxima“ darbuotojai teigė patys dėžių ant šalia esančio kalno neišmetę. „15min“ kalbinta prekybos tinklo „Maxima LT“ atstovė spaudai Renata Saulytė tvirtino, kad dėžes šalia laiptų, kurie iš Mindaugo gatvės veda buvusio kino teatro „Lietuva“ link, galėjo atnešti šalia parduotuvės esančių mokyklų moksleiviai. „Parduotuvės darbuotojai pastebėjo, kad dėžių, kurias specialiuose konteineriuose mes laikome pačioje parduotuvėje ir lauke, dažnai ateina pasiimti vaikai. Apsaugos darbuotojams paklausus, kam jiems reikia kartoninių pakuočių, vaikai pasiteisino, jog jų prašė mokytojai dailės ir darbų pamokoms“, – pasakojo R.Saulytė. Jos tvirtinimu, šiaip šios kartoninės dėžės yra skirtos pirkėjams, kad šie nepirkdami prekių maišelio vietoj jo galėtų panaudoti dėžę. Tas dėžes, kurių neprireikia pirkėjams, parduotuvė atiduoda makulatūrai.

Gynė moksleivius

Priešais parduotuvę esančios Mindaugo vidurinės mokyklos direktorė Ramutė Pilauskaitė, paklausta, ar moksleiviai galėjo prašyti parduotuvėje dėžių, o paskui jas išlankstę čiuožti nuo kalno, iš karto puolė ginti savo auklėtinius. „Aplink yra ir daugiau mokyklų, gal jų moksleiviai taip pasielgė. Nemanau, kad mūsų mokiniai būtų išmėtę dėžes, nes paprastai jei jie ką nors tokio planuoja, tai dalinasi įspūdžiais, tariasi. Todėl mes iš karto apie tai sužinotume, dabar to negirdėjome“, – sakė R.Pilauskaitė. Nors mokykla per pertraukas nėra rakinama, direktorė teigė, kad jų metu moksleiviai negalėjo čiuožinėti nuo kalniuko dėl per trumpo laiko tarpo: „Pertraukos per trumpos. Jei kas ir prašė dėžių, tai nebent eidami namo, po pamokų“, – tvirtino  R.Pilauskaitė.

Kiek toliau, T.Ševčenkos gatvėje esančios Naujamiesčio vidurinės mokyklos direktorės pavaduotoja Irina Gulubeva neatmetė galimybės, kad vaikai, neskubantys po pamokų namo ir einantys pro Mindaugo „Maximą“, galėjo „iškrėsti tokį pokštą“. Vis dėlto direktorės pavaduotoja pastebėjo, kad daugumą jų mokyklą lankančių vaikų namo savo automobiliais parsiveža tėvai, kiti namo keliauja troleibusais, o pro minimą parduotuvę pėsčiomis eina nedidelė dalis moksleivių.

Naugarduko gatvėje įsikūrusios Simono Daukanto pagrindinės mokyklos direktorė Jūratė Kalibatienė užtikrino, kad pamokų metu moksleiviai tikrai nečiuožinėjo, nes per pertraukas jie nėra išleidžiami iš mokyklos. „Jei po pamokų ir čiuožinėjo, tai mokytojai negali jų sukontroliuoti. Ką veikia po pamokų moksleiviai – tai jau tėvų atsakomybė“, – sakė J.Kalibatienė.

Atidžiau dalins dėžes

Nors nei vienos aplink esančios mokyklos vadovai neprisipažino, kad būtent jų auklėtiniai pačiuožinėję galėjo nesusirinkti dėžių, kažkam teko sutvarkyti apšnerkštą plotą. „Maxima LT“ atstovė R.Saulytė patikino, kad dėžes surinks prekybos tinklo atstovai. „Dėžes išvešime, tačiau labai sunku garantuoti, kad tokia situacija nebepasitaikys“, – sakė ji. „Be abejonės, vaikams dėžes dalinsime atidžiau, tačiau labai sunku sukontroliuoti, kur dėžės, paimtos iš parduotuvės, panaudojamos vėliau“, – apgailestavo R.Saulytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius