-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 20

Siūlo nebausti už vėliavos neiškėlimą (atnaujinta 14.45 val.)

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius siūlo netaikyti administracinės atsakomybės žmonėms, per valstybines šventes neiškėlusiems Lietuvos vėliavos.
Remigijus Šimašius – teisingumo ministras
Remigijus Šimašius – teisingumo ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tai siūlau atsižvelgdamas į kuo įvairiausius motyvus. Pirmiausia, deja, bet šiandien tokia situacija, kad ne kiekvienas gali įsigyti vėliavą. Atsitinka ir tokių atvejų, kai dėl išvykimo bei kitų dalykų fiziškai techniškai neįmanoma iškelti vėliavos. Galiausiai turėdami statistiką matome, kad teisinės institucijos yra perkrautos darbu“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė R.Šimašius.

Šiuo metu šalies vėliavą Lietuvos gyventojai privalo iškelti per tris valstybės šventes: Mindaugo karūnavimo dieną, Kovo 11-ąją ir Vasario 16-ąją. Už vėliavos neiškėlimą taikoma 30–60 litų administracinė atsakomybė. „Mano pasiūlymas yra atsakomybės nebetaikyti tik gyventojams ir privatiems asmenims. Valstybės ir savivaldybės įstaigoms liktų ta pati atsakomybė, kaip ir šiandien. Gyventojams taip pat liktų ta pati atsakomybė, kaip ir šiandien, tais atvejais, kai vėliavos būtų iškeltos netinkamai ar nepagarbiai“, – teigė ministras.

Ministras taip pat tiki, kad įgyvendinus jo pasiūlymą šalyje padidėtų patriotiškumas. „Šiandien kai kuriems dar atrodo, kad kaip vaikus su diržu galima auklėti, taip ir tėvynės meilę galima baudomis įskiepyti. [...] Baudų buvimas ar nebuvimas, deja, neturi jokios įtakos vėliavos iškėlimui ar neiškėlimui. Šiandien kai kuriems dar atrodo, kad kaip vaikus su diržu galima auklėti, taip ir tėvynės meilę galima baudomis įskiepyti.Baudos greičiau turi atvirkštinę reakciją: už vėliavos neiškėlimą nubaustam žmogui, kai tuo tarpu jis neturėjo pinigų vėliavai iškelti arba buvo išvykęs atostogų, meilė tėvynei gali ir sumažėti, o ne padidėti“, – įsitikinęs R.Šimašius.

Teisingumo ministras pripažino, kad ministrų kabinete jo pasiūlymas didelio entuziazmo nesulaukė ir kad „Vyriausybė artimiausiu metu nėra nusiteikusi šio klausimo detaliau svarstyti“, tačiau vylėsi, kad „Seime šis pasiūlymas vienaip ar kitaip galės pajudėti“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius