-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

Siūlo palikti Lietuvos pilietybę visiems norintiems

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras įsitikinęs, kad Lietuvos piliečiams reikėtų leisti turėti daugiau nei vieną pilietybę. Taip jis sakė ketvirtadienį per spaudos konferenciją, surengtą Seime pasibaigus diskusijai dėl Lietuvos Respublikos pilietybės.
Stasys Šedbaras
Stasys Šedbaras / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Vienas iš klausimų yra tas, ar pilietybė yra prigimtinė teisė, ar iš dalies prigimtinė, ar ne teisė. Ar iš žmogaus, gimusio savo krašte, pilietybė gali būti atimta. Tą klausimą iškėlė Pasaulio lietuvių bendruomenė“, – kalbėjo S.Šedbaras.

Jis pastebėjo, kad naujame Pilietybės įstatymo projekte siūloma leisti ją turėti Europos Sąjungos ar NATO valstybių narių pilietybę turintiems lietuvių kilmės asmenims. Tačiau tam, anot jo, nepritaria Šveicarijos lietuvių bendruomenė.

S.Šedbaro teigimu, dvigubos pilietybės vengiama tokiose didelėse šalyse kaip Prancūzija, tačiau Lietuva, kaip maža šalis, turėtų branginti kiekvieną savo pilietį. Esą ypač nereikėtų atimti Lietuvos pilietybės iš tų, kurie kitos šalies pilietybę įgijo sudarydami santuoką su tos šalies piliečiu arba gimdami įgijo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalies pilietybę.

„Diskusijos dalyviai mano, kad reikėtų politinių partijų, visuomenės sutarimo ir pakeisti 12-ą Konstitucijos straipsnį dėl pilietybės“, – sakė S.Šedbaras.

Referendumą dėl Konstitucijos straipsnio keitimo esą būtų galima rengti kartu su kitąmet vyksiančiais savivaldos rinkimais. „Manau, žmonėms būtų aktualu ir referendumas įvyktų“, – aiškino Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius